Kara Kartal Borsa Yolunda

Bigpara Haber

Beşiktaş Futbol A.Ş., Türk spor tarihinde bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Şirketin halka arzı için 10 Aralık’ta yapılacak olağanüstü genel kurulda karar verilmesi planlanıyor. Yüzde 34-45’ini İş Yatırım’ın korsorsiyum liderliğinde halka açmayı planlayan şirket, arzdan 80-100 milyon dolarlık gelir elde etmeyi planlıyor.

Önce Beşiktaş’ın elindeki gayrimenkulleri bir GYO bünyesinde birleştirip halka açmayı planladıklarını söyleyen Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Serdar Bilgili, daha sonra diğer model olan Futbol A.Ş.’nin bütün gelir ve giderlerini bir şirket bünyesinde toplamaya karar verdiklerini söylüyor. Halka arzla hedeflerinin büyük bir bölümünü gerçekleştirme fırsatı bulacaklarına dikkat çeken bilgili, “GYO projesini hayata geçirirsek Beşiktaş finansal olarak 170-180 milyon dolar kasasına koyacak” diyor. Bilgili, diğer projeyi de 2001’de gerçekleştirmeyi planladıklarını ve buradan da 90 milyon dolar gelir sağlanacağını belirtiyor.

Halka arzdan elde edilecek gelirin yaklaşık 30 milyon doları ile Beşiktaş Derneği’nin üzerindeki bonservislerin alınacağını ifade eden Bilgili, gelirin bir bölümünün transferlerde kullanılacağını, geri kalan kısmının ise altyapı ve Beşiktaş Akademisi için kullanılacağına dikkat çekiyor. Beşiktaş’ın piyasa değerinin 220 milyon dolar olduğunu belirten bilgili, “Bu halka arz, avrupa’da da çok kuvvetli bir arzdır ve Beşiktaş’ı spor sayfalarından ekonomi sayfalarına taşıyacak bir olaydır” diyor.(PARA-BORSAMARKET)

Diğer Borsa Haberleri