KapitalFX uzmanları 12 Ekim FOMC toplantısını yorumladı

FOMC tutanakları ve sonrasında USD'nin yönü...

Bigpara Haber

Son dönemde artan Merkez Bankaları spekülasyonları çerçevesinde 12 Ekim'de açıklanacak olan FOMC Eylül toplantısı tutanakları da önem taşıyacak. Yakın zamanda artan faiz beklentilerinin ışığında, Fed'in faiz artırında ne gibi bir noktada olduğunu analiz etmek için tutanaklardaki satır başları önemli bir yer tutacak. Cuma günü Fed'in 2 numarası Stanley Fischer, faizlerin sabit tutulması yönündeki kararın Eylül toplantısında az bir farkla alındığını belirtti ve bundan dolayı belki önem derecesi düşük görülebilecek tutanaklara anlam kazandırdı.

Normalde 3 üyenin Eylül ayında kullandıkları faiz artışı oyundan dolayı bu konudaki rengini kesin olarak biliyoruz. Bu üyeler George, Rosengren ve Mester. Diğer 7 üye faizin sabit kalması yönünde oy kullanmış yani. Fed'de dengeler hassas noktada. Ortada olan üyelerin şahin tarafa geçmeleri olumlu verilerle beraber mümkün olabilir. Son birkaç günde gelen iyi ABD verilerinin buna zemin hazırladığını belirtmek lazım.

Haberin Devamı

Fed Kasım'da faiz artırmaz, bizim beklentimiz Aralık FOMC'sinde kredibilite düşünülerek bir faiz artışı yapılacağı yönünde. Eylül FOMC tutanaklarında bununla ilgili gizli kalmış bir ayrıntı var mı, ona bakmak lazım. Sonrasında USD'nin yol haritası büyük bir ihtimalle Kasım ve Aralık FOMC toplantılarının birinde belirsizlik ortadan kalkana kadar güçlü bir fiyatlamayı içerecektir. Sonrası; bir Wall Street sözünde dendiği gibi; "Dedikoduları al, gerçekleri sat!"

Dolayısıyla USD çiftleri yakın takipte olacaktır. Bu dönemde fiyatlamaları avantaja çevirmek önemli. KapitalFX'in sunduğu ürünler size bu imkanı sağlıyor. Performans paketiyle desteklenmiş olan KapitalFX platformunda bu ürünleri maksimum teknik ve matematiksel araç yardımıyla paranızın 100 katına kadar alabilir, satabilirsiniz.

Hemen Demo Hesap Aç

Haberin Devamı

*** SPK onaylı KapitalFX, gelişmiş teknolojik alt yapısı ve donanımı, Forex piyasaları konusunda profesyonel ve deneyimli kadrosu, güçlü sermaye yapısı ile sektörde üst sıralarda yerini almak üzere yola çıkmış bir aracı kurumdur.

ilandır

Diğer Genel Haberleri