Kapı kapı fiyat sormaya son

Bigpara Haber
Barkod okuyan cep telefonu, kullanıcılarını fiyat karşılaştırma derdinden kurtaracak

Türkiye gibi yüksek enflasyolu ülkelerde mağazadan mağazaya değişen fiyatlar tüketicilerin en büyük çilesidir. Satın alınan malın en uygun fiyatta olup olmadığı her zaman şüphelidir. Alışveriş için kapı kapı gecek vaktiniz yoksa en çözüm fiyatı aklınızdan çıkarmaktır.

Barkodları okuyor;
Gelişen teknoloji tüketicilerin bu sorununa da çare buldu. ABD`de Verizon firması ürünlerin üzerindeki bar kodu okuyup diğer mağazalardaki fiyatlarla karşılaştırmanıza olanak sağlayan bir cep telefonu üretti. Verizon`un cep telefonu ürünün üzerindeki bar kodu okuyup BarPoint.com`a gönderiyor. Bar kodu veri işleme servisi olan BarPoint.com size o ürünün değer mağazalarkadi fiyatı veya isterseniz benzer ürünlerin fiyatlarını bildiriyor. Sistem yılbaşından itibaren şimdilik sadece müzik ürünleri için geçerli olacak. Ancak ilerleyen yıllarda tüm ürünler için geçerli olması için çalışmalar sürüyor.

ABD`de Gamut, Motorola ve General Elektrik firmalarıda bar kod okuyan cep telefonu üretmek için çalışmalarını sürdürüyor. (YENİ BİNYIL)

Diğer Teknoloji Haberleri