Kapatma davasında karar 5 Ağustos`ta

Bigpara Haber

Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can`ın AKP`nin kapatma  davası ile ilgili raporunu bugün ya da yarın üyelere sunması beklenirken, davanın karar tarihi ile ilgili tahminler art arda gelmeye başladı.

Hürriyet`in İnternet sitesinden Metehan Demir`in haberine göre ABD`nin Ankara eski Büyükelçisi Mark Parris`in Ağustos`un ortası veya 3. haftasına işaret eden tahmini ardından daha ilginç bir bilgi daha geldi.

Bazı Avrupa Büyükelçilikleri kendi başkentlerine geçtikleri kriptolarda, davanın karar aşaması ile ilgili net tarihler verdi.

Avrupa Birliği`nin önemli büyükelçiliklerinden bazıları, merkezlerine geçtiği bilgide, Anayasa Mahkemesi`nin AKP ile ilgili kararını 4 ya da ağırlıklı olmak üzere 5 Ağustos`ta vereceğini bildirdi. Daha da ilginci, büyükelçilikler bu bilgileri karar sürecinde belirleyici rol oynayan isimlerle yaptıkları konuşmalara dayandırdı.

Hurriyet.com.tr`ye bilgi veren Batılı kaynaklar, Aldığımız bilgiler Anayasa Mahkemesi`nin AKP kapatma davası ile ilgili toplantısını en geç 5 Ağustos`ta yapacağı yönünde. Bu spekülasyondan öte. Çünkü, bunu ilgili isimlerle yaptığımız görüşmelere dayanarak söylüyoruz dedi.

Anayasa Mahkemesi kaynakları ise bu konuda yorum yapmaktan kaçınıyor. Ancak, daha önce Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt`ün 4 Temmuz`daki Amerikan Milli Günü`nde yaptığı, 4-5 haftada bitebilir yönündeki açıklamaları dikkate alındığında, batılı elçilerin 5 Ağustos iddialarının pek de mantık dışı olmadığı anlaşılıyor.

Diğer Genel Haberleri