Kamu reformunda 26 madde geçti

Tartışmalı Kamu Yönetimi Temel Kanun Tasarısı’nın 26 maddesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Görüşmelere bugün devam edilecek

Bigpara Haber
Kamu yönetiminin yeniden yapılandırılmasına ilişkin tasarının 26. maddesi, TBMM Genel Kurulu´nda kabul edildi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, teftiş kurullarını kaldırırken farklı ve çağdaş bir denetim anlayışını getirmek istediklerini söyledi.

Şahin, Belediye, İl Özel İdaresi ve Büyükşehirler yasalarında değişiklik yapılacağını, hazırlanan taslakların Bakanlar Kurulu´nda imzaya açıldığını belirterek, ´´Bunlarçok yakın tarihte, büyük ihtimalle haftaya TBMM´ye sevkedilecektir´´ dedi. Şahin, ayrıca Belediye Gelirleri Yasası´nda değişiklik üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Başbakan Yardımcısı Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu´nun açılan sınavda sıfır puan alanların kadrolara atandığını söylemesi üzerine, ´´Bu yanlıştır ama devraldığımız sistemin sorunudur. Bunu düzelteceğiz. Aksi halde kamu vicdanını rahatsız eder´´ diye konuştu. , Tasarının ´´ilişkili kuruluşlar´´ başlığını taşıyan 26. maddesi, bu kuruluşları, piyasalara ilişkin düzenleyici ve denetleyici görev yapan, kamu tüzel kişiliği ile idari ve mali özerkliği haiz, özel kuruluş olarak tanımlıyor ve bu kurulların ilgili olduğu bakanlığın kuruluş kanununda gösterileceğini öngörüyor.

BAŞBAKAN MECLİS´TE
Tasarı´nın 27. maddesi ile ilgili görüşmelerin başladığı saat 23.15´teBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan da TBMM Genel Kurulu´na gelerek, görüşmeler bitinceye kadar izledi. AK Parti´li milletvekilleri, Başbakan´ı, Genel Kurul´a gelişinde alkışladı. Bazı milletvekilleri, görüşmeler sürerken ve Genel Kurul kapandıktan sonra Başbakan Erdoğan´ın yanına giderek kendisiyle kısa süreli sohbet ettiler. Genel Kurul, yarın saat 14.00´te toplanarak tasarı üzerindeki çalışmalarını sürdürecek.

Diğer Politika Haberleri