Kabus geri dönüyor

Global piyasalarda bir süredir ortalıkta gözükmeyen tedirginlik yine ABD`den ortaya çıktı

Bigpara Haber

Global piyasalarda bir süredir ortalıkta gözükmeyen tedirginlik yine ABD`den ortaya çıktı.

HÜRRİYET

ABD`de konut satışlarının dibe vurması ile ekonominin küçüleceğineyönelik artan kaygılar borsaları vurdu. ABD`de Dow Jones yüzde 1.07 değer yitirirken, Nasdaq yüzde 0.92, S&P 500 ise yüzde 1.15 geriledi. Latin Amerika`da da Brezilya ve Arjantin`de sırasıyla yüzde 1.53 ve yüzde 0.35`lik kayıplar izlendi.

ABD`deki hareketi değerlendiren uzmanlar, piyasalarda yaşanan çalkantının reel ekonomiyi de etkileyebileceğine yönelik beklentilerin yatırımcı davranışları üzerinde belirleyici olduğunu düşünüyor. Özellikle beklentilerin yüzde 2 düşüş yönündfe olduğu ev satışları verisinin yüzde 12 gerilemesi bu korkuları tetikledi. Bunun yanında açıklanan istihdam raporunun özel sektördeki istihdamın zayıfladığına işaret etmesi de olumsuz algılandı. "ABD ekonomik resesyona mı gidiyor" kuşkuları piyasaları vurdu.

Öte yandan emlaktaki bu gerileme bir yandan FED`in 18 Eylül`de yapacağı toplantıda faiz indireceği yönündeki beklentileri kuvvetlendirdi. FED Başkanı Bernanke, daha önce yaptığı açıklamalarda faiz indirmek için krizin reel ekonomiye sıçrayıp sıçrammayacağına bakacağını söylemişti. Uzmanlar konut sektöründeki büyük düşüşe işaret ederek FED`in artık faizleri indirmemek için bahanesinin kalmadığını düşünüyor.

AVRUPA`DA ENFLASYON BASKISI ARTACAK

YATIRIMCIYI KURTARMAK İÇİN FAİZ İNDİRİLMEMELİ



Diğer Genel Haberleri