Japonya`dan Pakistan`a karayolu tüneline ek yardım

Bigpara Haber
Japonya, Pakistan`ın Afganistan`a komşu Peşaver eyaleti ve kenti ile Arap Denizi kıyısındaki Karaçi kentini birbirine bağlayacak Kohat Tüneli inşaatının tamamlanması için 60 milyon dolar ek yardımı temin edecek.

Pakistan Maliye Bakanı Şevket Aziz`in basın toplantısındaki açıklamasına göre, Japon yardımıyla inşa edilmekte olan Kohat Tüneli`ne ek yardım, Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi`nin Pakistan Devlet Başkanı General Pervez Müşerref`in New York`daki görüşmeleri sırasında kararlaştırıldı. Aziz, Müşerref-Koizumi görüşmesinde, Pakistan`a Japon yeni cinsinden yardımlara yeniden başlanması ile İndus Karayolu Projesi`ne ek fonların temininin de ele alındığını bildirdi.

Japon yardımıyla inşa edilen Kohat Tüneli, İndus Nehri`nin batı yakasındaki karayoluna alternatif ve 7 kilometre uzunluğunda. Pakistan`ın Mayıs 1998`de altı nükleer denemeye girişmesi üzerine,Japonya bu ülkeye yen cinsinden yardımları durdurmuştu ve ekonomik ambargo tedbirleri kalksa da, yen cinsinden krediler henüz yeniden açılmadı.

Diğer Genel Haberleri