Japonya beklenen kararı açıkladı

Japonya Merkez Bankası para politikasında sınırlı genişlemeye gitti.

Bigpara Haber

Japonya Merkez Bankası (BOJ) bugün yaptığı açıklamayla ETF ürünleri alımında artış gerçekleştirmek suretiyle para politikasında ılımlı bir iyileşmeye gittiğini belirterek, piyasalar ve hükümetten yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşabilmek için daha cesur adımlar atılması yönünde gelen baskılara cevap verdi.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

Fakat banka para tabanı hedefini 80 trilyon yende (775 milyar dolar) sabit tutarken, finansal kurumların BOJ'da tuttuğu fazla rezervlere uyguladığı yüzde 0.1'lik faiz oranını da değiştirmedi.

Bankadan yapılan açıklamada ETF alımlarının artırılarak şu anki yıllık 3.3 trilyon yenlik seviyesinden yıllık 6 trilyon yene çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi. Bu karar yediye karşı iki oyla alındı.

Haberin Devamı

BOJ karar metninde, "BOJ bugünün para politikası önlemleri ve hükümetin aldığı inisiyatiflerin ekonomi üzerinde bir sinerji etkisi yaratacağına inanıyor" denildi.

BOJ aynı zamanda negatif faiz politikası ve yüksek miktardaki varlık alımlarının etkisini bir sonraki toplantıda değerlendireceğini de belirtti.

Diğer Ekonomi Haberleri