Japonlar Cep Telefonu Delisi

Bigpara Haber


Cep telefonunda her türlü yeniliğe büyük heyecanla sarılan Japonlar`a firmalar her geçen gün yenilikler sunuyor. Wap`lı telefonlu yerine MP3`lü ve videolu telefonlar geliyor

Japonya`da otobüs şoförleri araca cep telefonu ile binilmemesi için her yolcuya tek tek uyarıda bulunuyor. Ancak bu cep telefonunun otobüsün elektronik sistemlerine zarar verdiği için değil, şoförün dikkatinin dağılmaması için. Zira içeride insanlar oturur oturmaz cep telefonlarına sarılıyor ve bağıra çağıra konuşmaya başlıyor.

Bunda ne olacak demeyin. 115 milyonlu bir ülkede tam 37 milyon kişinin cep telefonu var. Yani her üç kişiden birinde cep telefonu var. Teknolojide yıllarca dünyada öncülüğü elinden bırakmayan Japonlar anavatanı İskandinavya olan bu cihazları sevdiği kadar hiçbir elektronik eşya sevmemişlerdi. Üstelik Japonlar cep telefonunda her türlü yeniliğe açık. Wap`lı telefon satışları hiçbir ülkede olmadığı ölçüde yüksek seviyede. Oysa Japonların internet bağlantılarında n hoşlanmadığı, dünya ortalamasının üzerindeki internet ücretleri nedeniyle uzak durduğu biliniyor.

Ancak Wap tüm dünyada olduğu gibi Japonya`da da Wap`ın artık eski bir teknoloji olduğu ve aşılması gerektiği yönünde düşünce yaygın. Bu yüzden yeni oyuncaklar piyasa sürülmekte gecikmiyor. Japonya`da MP3 çalan cep telefonlara müzik gönderen servis gelecek ay hizmete giriyor. MP3 çalan cep telefonlarını alan Japonlar, hizmet sunucusundan 10 kadar şarkıyı CD kalitesinde `indirip` dinleyebilecek. Japon internet ve cep telefonu servis sağlayıcıları bu sistemin birkaç ay sonra videoları da kapsaması için çalışmalarının aralıksız sürdürüyor.(YENİ BİNYIL)

Diğer Genel Haberleri