İzocam`ın Yılsonu Hedefi Yüzde 10 Büyüme

Bigpara Haber
İzocam Genel Müdürü Ali İhsan Yalçın, şirketin 2000 yılı sonunda 30 trilyon lira ciro, 4 trilyon lira net kar elde edeceğini söyleyerek, Yıl sonuna kadar yüzde 10 büyüme, 11 milyon dolar da ihracat hedefliyoruz dedi. Yalçın, geçen yılın dokuz aylık döneminde 12 trilyon 968 milyar 113 milyon lira olan net satışların bu yılın dokuz aylık döneminde 19 trilyon 556 milyar 70 milyon liraya çıktığını bildirdi. Yalçın, net karın ise aynı dönemde 1 trilyon 432 miyar 568 milyon liradan 3 trilyon 21 milyar 374 milyon liraya yükseldiğini açıkladı.


Yalçın, toplam ciro içinde ihracat pazar payının geçtiğimiz yıllara göre azaldığını da belirterek, ihracatın zorlaşmasında ana nedenin geçen yıl bu aylarda Merkez Bankası`nın para politikası ile ilgili aldığı kararlar çerçevesinde TL`nin aşırı değerlenmesi olduğuna dikkat çekti. Yılbaşından bu yana markın değerinin 2-3 kat arttığını dile getiren Yalçın, bunun ihracatı zorlaştıran ithalatı da kolaşlaştıran bir neden olduğunu vurguladı.


CAMYÜNÜ ÜRETİMİNDE ARTIŞ;

Cironun yüzde 70-75`ini camyünü ve taşyünün oluşturduğunu söyleyen Genel Müdür Yalçın, camyününde ilk dokuz ayda yüzde 22`lik bir artışın sağlandığını ve bu artışın nedeninin de haziran ayında ısı yalıtımının yeni yönetmelikle yoğun kullanımından kaynaklandığını ifade etti. Yalçın, taşyünündeki yüzde 10 oranındaki azalışı ise, sanayideki düşüşlere bağlayarak, Taşyünü sanayi ve ticari yapılara yönelik bir ürün. Sanayinin yatırım yapma eğilimi azaldı. Bu bakımdan taşyününde ciddi daralmalar yaşıyoruz dedi. Ekstrude polistren üründe pazar hissesi kaybettiklerini de belirten Yalçın, Petrol fiyatlarının yükselmesine bağlı olarak, petrol türevi olan bu malzemelerin ana hammaddesinin fiyatları dünyada 1200 dolar/tona yükseldi. Bu maliyetlerin bir kısmını fiyatlara yansıtmayı tercih etti. Bu nedenle bu üründe pazar hissesi kaybettik yorumunda bulundu. Avrupa para birimleri ile hareket eden Avrupa Birliği ülkelerindeki ihracatın yüzde 29`dan yüzde 20`ye düştüğünü söyleyen Genel Müdür Ali İhsan Yalçın, maliyet baskısı karşısında fiyatları revize etmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Yalçın revize sonucu AB`ye geçen sene ilk dokuz ayda 2.5 milyon dolara yakın ihracat yaparken, bu yıl yarı yarıya düştüğünü sözlerine ekledi. (DÜNYA EK)

Diğer Genel Haberleri