Ivanov:Irak´a asker gönderme planımız yok

İvanov, Rusya´nın Irak´ta ABD öncülüğünde oluşturulması düşünülen barış gücüne asker gönderme planının bulunmadığını söyledi

Bigpara Haber
Rusya Savunma Bakanı Sergey İvanov, Rusya´nın Irak´ta ABD öncülüğünde oluşturulması düşünülen barış gücüne asker gönderme planının bulunmadığını söyledi.

İnterfaks, İvanov´un Ukrayna´nın başkenti Kiev´de yaptığı açıklamada, Irak´taki durumun normale dönemediğini ve buradaki ekonomik yapılanmanın mutlaka BM tarafından kurulması gerektiğini söylediğini duyurdu. İvanov, Rus askerlerinin sadece BM´nin onayladığı görevlerde yer alacağını vurguladı.

İvanov, temaslarda bulunmak için geldiği Ukrayna´da yeni atanan Savunma Bakanı Yevhen Marçuk´u da ziyaret etti. Marçuk, İvanov´a, Ukrayna´nın Irak´taki ´´İstikrar (Barış) Gücü´´ne 1800 asker göndermeyi planladığını belirterek, Ukraynalı askerlerin Irak´ın güneyindeki Polonyalı ve İngiliz askerlerin kontrolündeki bölgede görev yapacağını iletti.

Öte yandan, START-1 Silahların Kontrolü Anlaşması çerçevesinde uzun menzilli stratejik bombaların imha edilmesi ve dönüştürülmesi anlaşmasının da İvanov´un ziyareti sırasında imzalandığı bildirildi. İvanov, Kiev´deki temasları sırasında Rusya´nın, birçok sorun bulunmasına rağmen iki ülke arasında uzun süredir görüşmeleri devam eden An-70 askeri nakliye uçaklarının ortak üretimi konusunda tam desteğini bir kez daha dile getirdi. Sergey İvanov, dün de Ukrayna Devlet Başkanı Leonid Kuçma ile biraraya gelmişti. (A.A.)

Diğer Genel Haberleri