İTO: Hükümet varsa, doğalgazı yüzde 50 indirir

Bigpara Haber
İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, doğalgaz fiyatlarının tüketicinin satın alma gücünün sınırlarını aştığını belirterek, Eğer hükümet varsa, Pazartesi gününden itibaren doğalgaz fiyatını yüzde 50 indirir. Aksi takdirde, halkı, doğalgaz faturasının yarısını ödemeye davet edeceğiz dedi.

Doğalgazın fahiş fiyatlarla halka intikal ettirilmesi ile ilgili olarak büyükşehir belediye başkanlarının BOTAŞ`ı, BOTAŞ yetkilileri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı`nın ise belediyeleri suçladıklarını kaydeden Yıldırım, ancak bugüne kadar somut bir sonuç elde edilemediğinden yakındı.

Hükümetin temel ve zaruri bir tüketim malı olan doğalgaza uygulanan KDV oranını artırdığını, bir de üstüneÖzel Akaryakıt Vergisi getirdiğini belirten Yıldırım, dünyada akaryakıt fiyatları düşerken BOTAŞ`ın fiyat artırdığını ve alış fiyatları ile maliyetlerini kamuoyundan gizlediğini savunarak, BOTAŞ`ı şeffaflığa ve verimliliği artırmaya davet ediyorum dedi..

Mehmet Yıldırım, İGDAŞ`ın, İTO üyesi olduğunu ifade ederek, İGDAŞ kendine çeki düzen vermezse, tüm kanuni yetkileri kullanacaklarını da bildirdi.

Diğer Ekonomi Haberleri