İtalya`da Uydudan Ders Dönemi Başlıyor

Bigpara Haber
Eutelsat, İtalya`nın üniversitelerarası telekomünikasyon konsorsiyumu olan CNIT`le Ka - bandı uydu kapasitesi için bir anlaşma imzaladı. CNIT bu kapasiteyi, yeni bir uydu esaslı uzaktan eğitim ağı kurmak için kullanacak.


Anlaşma sonucunda oluşturulan eğitim ağı ile doktora öğrencileri, İtalya`da telekomünikasyon alanında önder konumdaki akademisyenlerin verdiği dersleri uzaktan takip edebilecek. Italsat F2 uydusundaki Ka - bandı kapasitesi üzerinden çalışacak olan Ağ, isteğe bağlı bant genişliği esasına dayalı olarak kullanılacağı için, CNIT ağı ve iki yönlü uydu etkileşimini en etkin biçimde yönetebilecek.
2001 yılında gerçekleşecek olan proje ile, 10 saatlik Telekomünikasyon doktorası, 27 seminer yer alacak. Proje için Telecom İtalia Group`un uydu sitemleri alanında uzmanlaşmış bölümü Telespazio, CNIT kapsamında yer alan 26 üniversiteden ilk 7`inde istasyon kuruyor. Geliştirdikleri yeni teknolojilerin, akdemik topluluğu üniversitelerarası işbirliğini ve uzaktan öğrenim olanaklarını geliştirmeye katkıda bulunacağını söyleyen Eutelsat`ın Genel Direktörü Giuliano Berretta, Yakında geleceğimizi şekillendirmeye başlayacak olan yeni multimedya kuşağının eğitimine katılmasından memmunluk duyuyoruz (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri