İsveç Dışişleri Bakanı Freivalds istifa etti

Bigpara Haber
    İsveç´te İslam dünyasını rahatsız eden karikatürleri yayımlamayı planlayan aşırı sağcı internet sitesinin kapatılması konusunda medyaya yalan söylemekle suçlanan Dışişleri Bakanı Laila Freivalds istifa etti. İsveç Dışişleri Bakanı Freivalds, Stockholm´de düzenlediği basın toplantısında, bu koşulda hükümette kalamayacağını söyleyerek, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

    Başbakan Goran Persson da dışişleri bakanlığı görevini geçici bir süre Başbakan Yardımcısı Bo Ringholm´un yürüteceğini söyledi. Laila Freivalds, medyada ve muhalif siyasetçiler tarafından, Hz Muhammed´in karikatürlerini yayımlamayı planlayan aşırı sağcı bir internet sitesinin kapatılması konusunda eleştirilmişti.

    Site, Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin sitenin sahibi olan şirketle bağlantıya geçmesi üzerine 9 Şubat´ta kapatılmıştı. Freivalds, medyaya söz konusu yetkiliye bu şirketle bağlantıya geçmesi emrini vermediğini açıklamış, ancak daha sonra Dışişleri Bakanı´nın kararla ilgisi olduğunu anlaşılmıştı. İslam dünyasını rahatsız eden 12 karikatür ilk kez Danimarka´nın Jyllands-Posten gazetesinde geçen eylül ayında yayımlanmıştı. Daha sonra başka ülkelerde yayımlanan karikatürler, İslam dünyasında protesto gösterilerine yol açmıştı.

Diğer Genel Haberleri