İstihdam ve ihracatta teşvik

Meclise yeni bir ekonomi paketi sunulacak.

Bigpara Haber

Teşviklerin süresini uzatmak, vergilerde indirim sağlamak ve ihracatı kolaylaştırmak adına meclise yeni bir ekonomi paketi sunulacak.

Seçimi geride bırakan hükümet istihdam sorununu gündemine aldı. 3 yılda 2 milyon kişiye iş olanağı sağlanacak. Seçim maratonunun ardından hükümet ekonomik sorunlara çözüm üretmeye çalışıyor. Amaç enflasyonu dengede tutup cari açığı aşağı seviyelere çekmek, sağlıklı büyümeyi ve istihdamı arttırmak. Teşviklerin süresini uzatmak, vergilerde indirim sağlamak ve ihracatı kolaylaştırmak adına meclise yeni bir ekonomi paketi sunulacak.

TAŞIT KREDİLERİNİ KIYASLAMAK İÇİN TIKLAYIN...

Bazı bölgelerde Ocak ayında sona eren vergi indirimleri ve işveren sigorta primi payı desteği 2015`e kadar uzatılacak. Teşviklerde 1. bölgedeki yatırımlar için 2 yıl, 6. bölgedeki yatırımlar için ise kademeli olarak 10 yıla kadar prim desteği sağlanacak.

Çalışan kesimin uzun süreli işsiz kalınmasının önüne geçilecek. Öncelik genç, engelli ve kadınlar olmak üzere istihdam sağlanacak. Kadın İstihdam Paketi projesi hayata geçirilecek.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Damga vergisi ve harç gibi devlete ödenen kalemler ticaretin kolaylaştırılması adına yeniden gözden geçirilecek. Konut ve işyerlerinde enerji tüketiminde tasarruf sağlayıcı önlemler alınması için vergi teşvikleri getirilecek.

Diğer Teşvik Haberleri