İşten Atılma Önceliği Sendikalı İşçilerin

Bigpara Haber
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Türkiye’de sendikaya üye olan işçilerin işten atıldığını belirterek, “Lobi faaliyetlerini karşın, İş Güvencesi Yasası mutlaka çıkacak” dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, İş Güvencesi Yasası’nın
‘mutlaka ve mutlaka’ çıkacağını belirterek, “İşverenler, kıdem tazminatlarını işçiye çok görüyorlar” dedi. İş Güvencesi Yasa Tasarısı’nın hazırlanmasına 1.5 yıl önce başladıklarını ve sosyal tarafların bunu dikkate almadıklarını belirten Okuyan, TİSK’in bu yasanın çıkmaması için yoğun lobi faaliyetleri yürüttüğünü kaydetti. Okuyan, şöyle devam etti. “Bu yasa, mutlaka ve mutlaka çıkacaktır. Lobi faaliyetlerinin faydası olmayacaktır. TİSK, bir bardak suda fırtına kopardı. Yasayı anlatmak için ben de işverenlerle konuştum. Getirdiğimiz yasa tasarısı, mutlak iş güvencesi yasa tasarısı değildir. Türkiye’de işten atılmaların üçte ikisi, işçilerin sendikaya üye olmalarından dolayıdır. 2000 yılına gelmişiz, ‘Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi. AB’ye üye olacağız’ diyoruz ama işverenler, çalışanların örgütlenme özgürlüklerini almak istiyor”.


İşverenlerin, ihbar ve kıdem tazminatlarını vermek istemediklerini kaydeden Okuyan, işverenlere sitemde bulunarak, “Elinizi vicdanınıza koyun, bu hak mıdır, bu kavga neden? İhbar ve kıdem tazminatlarını işçiye çok görüyorlar” dedi. (TREND)

Diğer Ekonomi Haberleri