İŞTE YENİ ANAYASA PAKETİ

AK Parti`nin hukukçu kurmayları, Anayasa değişikliği paketini tamamladı

Bigpara Haber

AK Parti`nin hukukçu kurmayları, Anayasa değişikliği paketini tamamladı.

AK Parti`de bir süredir çalışmaları devam eden Anayasa değişikliğine ilişkin taslak metin 3`ü geçici toplam 26 maddeden oluşuyor.

İşte AK Parti`nin Anayasa değişiklik taslağı:

ANAYASA PAKETİNİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN!

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİ KARŞILAŞTIRMALI TABLO İÇİN TIKLAYIN...

Teklif, Anayasa`nın 10, 20, 23, 41, 53, 69, 74, 84, 94, 125, 128, 129, 144, 145, 146, 147, 148, 149, 156 ve 159. maddelerinde değişiklik öngörüyor.

Anayasanın Geçici 15. maddesinin yürürlükten kaldırılmasını da düzenleyen teklif taslağında, Anayasa`ya 3 geçici madde de yer alıyor.

Teklif taslağının yayımı tarihinde yürürlüğe girmesi ve halkoylamasına sunulması halinde ise tümüyle oylanması öngörülüyor.

TASLAĞIN AYRINTILARI

Anayasa Mahkemesi’nin yapısı değişiyor. Üyeler 12 yıl için seçilecek. Bir üye iki defa seçilemeyecek. Anayasa Mahkemesi 19 üyeden oluşacak.

HSYK’nın yapısı: 4 üye Köşk. 1 üye Anayasa Mahkemesi. 3 üye Yargıtay. 1 üye Danıştay. 7 üye adli. 21 asıl ve  19 yedek üyesi olacak.

YAŞ kararları yargı denetimine alınıyor. Askere sivil yargı yolu açılıyor.

Memurlara toplu iş sözleşmesi ve sendika hakkı tanınıyor.

CHP, pakete destek vermiyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek AK Parti Ankara Milletvekili sıfatıyla, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, anayasa değişikliği taslağını sunmak üzere CHP Grubunu ziyaret etti

Heyeti, CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Suha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu, kapıda karşıladı. Görüntü alınmasının ardından, görüşme basına kapalı olarak başladı.

Toplantının ardından açıklama yapan Hakkı Suha Okay, CHP`nin pakete destek vermeme yönündeki iredelerinin devam ettiğini ifade etti.

Okay, bu paketin Meclis tarafından değil AKP tarafından hazırlanmış olduğunun belli olduğunu söyledi...

Diğer Genel Haberleri