İşte piyasaların enflasyon beklentisi

Bigpara Haber

CNN TÜRK Ekonomi Servisi`nin banka ve aracı kurumlar ile İstanbul Sanayi Odası`na (İSO) üye firmaların katılımıyla her ay düzenli olarak yaptığı enflasyon anketinin ocak ayı sonuçları belli oldu.

CNNTURK

Buna göre yılın ilk ayında üretici fiyatlarının yüzde 0.73, tüketici fiyatlarının ise yüzde 0.86 artması bekleniyor.

Banka ve aracı kurumlar ocak ayında üretici fiyatlarının yüzde 0.80 oranında artacağını tahmin ediyor. En yüksek yüzde 1.40 oranında artış öngören mali sektör temsilcilerinin bir kısmı ise üretici fiyatlarında bir değişim beklemiyor.

İSO üyeleri ise ocak ayı üretici fiyatlarında ortalama 0.70 puanlık artış tahmin ediyor. İSO üyelerinin en yüksek artış beklentisi yüzde 1.30 olurken, sanayicilerin bir kısmı ise fiyatlarda yüzde 0.08 oranında artış bekliyor.

Banka ve aracı kurumların TÜFE tahminlerinin ortalaması yüzde 1.10. Mali sektör temsilcilerinin en yüksek TÜFE tahmini yüzde 1.55 olurken, en düşük tahmin ise yüzde 0.80 oranında.

İSO üyesi firmaların ocak ayı TÜFE beklentilerinin ortalaması yüzde 0.73. İSO üyeleri TÜFE`de en yüksek yüzde 1.30 artış beklerken, sanayicilerin en düşük artış tahmini ise yüzde 0.09 oranında.

Diğer Genel Haberleri