İşte İOS 8’de sabırsızlıkla beklenen uygulamalar

İşte İOS 8 ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Bigpara Haber



İşte İOS 8 ile ilgili bilmeniz gerekenler...


iOS 8; özellikleri ve güvenliği ile iPhone, iPad ve iPod touch'ın temelini oluşturur. Güzel görünmek ve güzel çalışmak için tasarlandığından, en basit görevleri bile daha ilgi çekici hale getirir. Yeni İOS’da, ‘Sağlık’ ve iMessage’deki sesli mesaj gibi çeşitli özellikler ve uygulamalar mevcut. 

Kaynak: http://www.businessinsider.com/10-ios-8-features-were-excited-about-2014-9?op=1





Kaldığınız yerden devam etme özelliği

Apple daima telefon ve desktop sistemini birbirine bağdaştırmayı hedefler. İOS 8 sayesinde Apple cihazların arasındaki farklar azalmaya başladı. Örneğin, bir Mail yazarken, bir sunum hazırlarken ya da bir web siteyi ziyaret ederken, hiç sorun yaşamadan diğer cihazlarda da işinize devam edebilirsiniz. Telefon görüşmeniz dâhil Mac ya da iPad’de sürdürebilirsiniz.





'HealthKit' uygulaması

Yeni İOS’da fitness uygulaması ’da dâhil. ‘HealthKit’ adlı uygulama, sağlınızdaki gelişmeleri ve uyku alışkınlıklarınızı gösterir. Ayrıca kolesterol ve kan şekerinizdeki gelişmeleri de takip edebilirsiniz. 

 

 

Klavye 'de değişiklik

Yeni İOS’da klavye’de geliştirildi. Android’de olduğu gibi kaydırarak yazma, hızlı yazım seçenekleri gibi özelliklerin İOS 8’de de olacağı mümkün.





Sesli mesaj

Şimdiye kadar iMessage’deki mesajlaşma yazmaktan ibaretti. Fakat İOS 8’de video ve ses kaydı gibi sesli mesaj özelliklerin dâhil olacağı belirtildi. Hatta ailenizin ve arkadaşlarınızın nerede olduğunuzu görmeleri için konumunuzu kolayca paylaşabilirsiniz. Ayrıca iMessage’deki grup konuşmalarınızı isimlendirebilirsiniz ve konuşma silinmeden, sohbeti terk edebilirsiniz.



 

Fotoğraf

Yepyeni Fotoğraflar uygulamasında, fotoğraflarınızı sizin için organize eden akıllı albümler ve yeni arama özellikleri var. Artık fotoğraflarınızı çeşitli klasörlere ekleyip adlandırabilirsiniz. Klasörler kronolojik şekilde sıralanıyor. Fotoğraflarınızı, çektiğiniz güne ve konumuna göre filtreleyebilirsiniz.
En son aramalarınızı ’da gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca kamerada hızlandırılmış video yapma özelliği ’de bulunmaktadır.





iCloud'da yenilikler

Dropbox ve Google Drive gibi, yeni iOS’da da bir’den fazla cihazların arasında bağlantı kurma imkânı sunulmaktadır. iCloud'a yüklediğiniz dosyalara her türlü Apple cihazı ile erişebilirsiniz. Artık iCloud’da da fotoğraflarınızı yükleyebilirsiniz ve istediğiniz her an iDevice uygulamasına indirebilirsiniz.
 




‘Family sharing’ uygulaması

Bu uygulamaya ailenizden altı kişi kayıt olabilir. Aynı cihazda, altı ayrı hesap açılabilir. Bu uygulama, satın alınanların, aile içinde paylaşılma imkânını sunar. Ayrıca fotoğraflarınızı ve ajandanızı’da aile içinde paylaşabilirsiniz.
 




'Hey, Siri.'

Sadece ‘Hey, Siri’ demeniz Siri uygulamasının açılmasına neden olur. Ayrıca Siri ile hem Shazam uygulamasını kullanarak şarkıların isimlerini tespit edebilirsiniz hem de iTunes hesabından para transferi yapma talimatını verebilirsiniz. Bunları Siri uygulamasını kapatmadan yapabilirsiniz. Apple’nin açıklamasına göre; Siri, yeni İOS’da 22 farklı dilleri tespit etme özelliğine sahiptir.

Diğer Genel Haberleri