İşte ikinci el oto fiyatları

Bigpara Haber

İZMİR`in Gaziemir İlçesi`ndeki 6`ncı Sanayi Sitesi`nin karşısına kurulan ikinci el otomobil pazarında araçlar alıcı bekliyor

Onur ÇAKIR/İZMİR, (DHA)

Satıcılar fiyatların düşük olduğunu söylerken, alıcılar yüksekliğinden dert yanıyor. Aracını ikinci el pazarına getirenler, “Buraya gelenler otomobil almak için değil, bakmak için geliyor`` diyor.

Gaziemir`de kurulan ikinci el otomobil pazarında aracını satmak isteyenler sabahın ilk saatlerinden itibaren buraya geliyor. Yüzlerce araç yanyana sıralanıp, alıcıların gelmesi bekleniyor. Gelen alıcılar da bütçelerine uygun en iyi özellikleri araştırıyor. Pazarda en çok yakıt maliyeti düşük olduğu için LPG`li araçlar rağbet görüyor. Alıcıların gözlerine kestirdikleri otomobil hakkında bilgi alırken ilk sordukları soru “LPG`li mi`` oluyor. İkinci el araçların modelleri yükseldikçe fiyatları da artıyor. Dizel araçlar için benzinlilere göre 5-7 bin YTL daha fazla isteniyor.

GALERİCİLER DE DERTLİ

Pazardakı oto galericileri, vatandaşların banka kredileriyle sıfır kilometre araçları tercih ettiğini belirtiyor. Denizci Otomotiv`in sahibi Savaş Ulgun da, “İki sene önce yaptığımız satışları bu dönemde yapamıyoruz. İnsanlar sıfır kilometre araçları tercih ediyor. Bankalardan kredi çekiyor. Aldıkları krediyi ödeyemeyenlerin araçları ikinci el pazarında satılmaya çalışılıyor. Buraya gelenlerin çoğu alıcı değil. Vatandaş buraya gezmeye geliyor`` diyerek içinde bulundukları durumu anlattı.

DOLANDIRICILARA DİKKAT

Oto galericileri, vatandaşları ikinci el araç alırken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Dolandırıcıların ikinci el pazarlarını mesken tuttuğunu belirten galericiler, “Kötü niyetli bu kişiler, çaldıkları araçların plakalarını değiştirip, pazara getiriyor. Anlaştıkları müşterilerden kapora alıp ortadan kayboluyorlar. Alıcıların para vermeden önce satın alacakları taşıtla ilgili internetten araştırma yapması gerekiyor`` diyerek vatandaşları uyardı.

Diğer Genel Haberleri