İşte 2019'da AGİ'ye gelecek zamlar!

2019 yılında milyonlarca asgari ücretlinin alacağı maaş belli oldu. Asgari ücret 2 bin 20 lira olarak belirlendi. Asgari ücretin açıklanmasının ardından Asgari Geçim İndirimi yani AGİ'nin ne kadar olacağı da merak konusu olmuştu. 2019'da AGİ'ye ne kadar zam geleceği de ortaya çıktı.

Bigpara Haber

İşte 2019'da AGİ'ye gelecek zamlar...

'AGİ'ye 2019 yılında ne kadar zam geldi?' sorusu da yanıt buldu. AGİ'den sigortalı olan tüm çalışanlar faydalanıyor. Ödenecek Asgari Geçim İndirimi (AGİ) tutarı medeni hal ve çocuk sayısına göre de değişiyor.

Çalışanların maaşına ek olarak ödenen Asgari Geçim İndirimi (AGİ) tutarı işverenlerin de ödeyeceği stopajdan düşüyor. İşte 2019 yılında bekar ve çalışanların, evli ve eşi çalışmayanların, evli ve çocuklu çalışanların alacağı AGİ...

1- EVLİ VE EŞİ ÇALIŞAN

Haberin Devamı

Peki evli ve eşi çalışan bir kişi yeni asgari ücrete göre ne kadar AGİ (Asgari Geçim İndirimi) alacak? Yapılan hesaplamalara göre evli ve eşi çalışan bir kişi 2019 yılında 191.85 TL alacak.

2- EVLİ, EŞİ ÇALIŞAN VE 1 ÇOCUKLU

Evli ve eşi çalışan bir çocuklu kişi yeni asgari ücrete göre ne kadar AGİ (Asgari Geçim İndirimi) alacak? Yapılan hesaplamalara göre evli ve eşi çalışan bir çocuklu kişi 2019 yılında 220.63 TL AGİ alacak.

3- EVLİ, EŞİ ÇALIŞAN VE 2 ÇOCUKLU

Evli ve eşi çalışan iki çocuklu kişi yeni asgari ücrete göre ne kadar AGİ (Asgari Geçim İndirimi) alacak? Açıklanan son asgari ücret rakamı sonrası hesaplamalara göre evli ve eşi çalışan iki çocuklu bir kişi 2019 yılında 249.41 TL AGİ alacak.

4- EVLİ, EŞİ ÇALIŞAN VE 3 ÇOCUKLU

Peki evli ve eşi çalışan üç çocuklu kişi yeni asgari ücrete göre ne kadar AGİ (Asgari Geçim İndirimi) alacak? Açıklanan son asgari ücret rakamı sonrası hesaplamalara göre evli ve eşi çalışan üç çocuklu bir kişi 2019 yılında 287.98 TL AGİ alacak.

Haberin Devamı

5- EVLİ, EŞİ ÇALIŞAN VE 4 ÇOCUKLU

Evli ve eşi çalışan dört çocuklu kişi yeni asgari ücrete göre ne kadar AGİ (Asgari Geçim İndirimi) alacak? Açıklanan son asgari ücret rakamı sonrası hesaplamalara göre evli ve eşi çalışan dört çocuklu bir kişi 2019 yılında 306.96 TL AGİ alacak.

6- EVLİ, EŞİ ÇALIŞAN VE 5 ÇOCUKLU

Evli ve eşi çalışan beş çocuklu kişi yeni asgari ücrete göre ne kadar AGİ (Asgari Geçim İndirimi) alacak? Açıklanan son asgari ücret rakamı sonrası hesaplamalara göre evli ve eşi çalışan beş çocuklu bir kişi 2019 yılında 326.15 TL AGİ alacak.

BEKARLAR NE KADAR ALACAK?

Haberin Devamı

Yeni yılda bekarlar için AGİ 191.85 TL olacak.

EVLİ VE EŞİ ÇALIŞMAYANLAR

Evli ve eşi çalışmayan: 230.22
Evli ve eşi çalışmayan 1 çocuklu: 259.00 TL
Evli ve eşi çalışmayan 2 çocuklu: 287.78 TL
Evli ve eşi çalışmayan 3 çocuklu: 326.15 TL

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zammı memur maaşlarını da etkiledi. Memurların da aldığı AGİ ücretinde yaşanan artış Ocak ayı itibariyle memur maaşlarına da yansıyacak.

Enflasyon oranına göre zam alan memurların yılbaşında yaklaşık yüzde 11 dolaylarında zam alması beklenirken, asgari ücretteki yüksek artış "seyyanen zam" beklentisini de beraberinde getirdi.

GÖZLER 3 OCAK'TA

2018 yıllık enflasyon oranı ve asgari ücret zammı arasındaki yaklaşık yüzde 5'lik fark sonrası memurların da hükümetten bu yönde bir beklentisi oluştu. 2019 yerel seçimleri öncesi böyle bir müjde bekleyen memurlar gözünü memur zammının belli olacağı 3 Ocak 2019 tarihine çevirdi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Diğer Ekonomi Haberleri