İstanbul teknoloji başkenti seçildi

Bigpara Haber
CeBIT Bilişim Euresia`nın sürekli büyüyerek bölgenin en büyük buluşma merkezi olduğunu söyleyen Dünya CeBIT Başkanı Jörg Schomburg, SARS, savaş ve terör olayları tüm ilginin İstanbul`a yönelmesine neden oldu dedi

Avrasya`nın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı olarak nitelendirilen CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı, 2-7 Eylül tarihleri arasında İstanbul`da gerçekleştirilecek. Dünya CeBIT zincirinin Avrasya halkası olan fuar, bu yıl Çin, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hindistan, İtalya, Kore, Singapur, Tayland ve ABD başta olmak üzere 15 ülkeden 900 katılımcı şirket ve 55 ülkeden de 160 bin ziyaretçiyi ağırlayacak. CeBIT Eurasia`nın bilgilendirme toplantısı, fuarı düzenleyen Dünya CeBIT ve Hannover Fairs Interpro Uluslararası Fuarcılık (HİF) Yönetim Kurulu Başkanı Jörg Schomburg ve HİF Genel Müdürü Erdem Özel`in katılımıyla yapıldı.

Schomburg, bilişim ve iletişim teknolojileri sektörünün geçen 10 yıl içinde satışlarını ikiye katladığına dikkat çekerek, sektörün 2000 yılında yüzde 13`lük rekor bir büyüme oranına ulaştığını söyledi. Bu dinamizmin 2001 ve 2002`de devam etmediğini belirten Schomburg, uzmanların 2003 yılı için yüzde 4.5 ve 2004 yılı için de yüzde 5.7`lik bir büyüme öngördüğünü söyledi.

CeBIT Bilişim`in bölgedeki en önemli buluşma merkezi olacağını sözlerine ekleyen Schomburg, SARS, Ortadoğu`daki savaş ve terör olayları, tüm ilginin CeBIT Bilişim Eurasia`ya yönelmesine neden oldu dedi.

Hifaş Genel Müdürü Erdem Özel bu yıl uluslararası kimliğin biraz daha öne çıkacağını belirtirken, fuara Anadolu`dan 45 bin KOBİ`nin katılmasını hedeflediklerini belirtti. Özel, İstanbul`u Avrupa`nın teknoloji başkenti, bilişimin ticaret merkezi haline getireceğiz diye konuştu.

Diğer Genel Haberleri