İstanbul Moda Fuarı`na Ortadoğulu akını

Bigpara Haber
11`incisi düzenlenen IF Uluslararası İstanbul Moda Fuarı`nda Suriye başta olmak üzere Ortadoğulu ziyaretçiler açılışı beklemeden fuar alanına akın ettiler. 30`un üzerinde ülkeden ziyaretçi ve 14 ülkeden alım heyetini ağırlayan IF`te Ortadoğu ile Rusya`dan gelen alıcılar çoğunluğu oluşturarak dikkat çekti.
Dış Ticaret Müşteşarlığı`nın Alım Heyeti Programı ile IF`i Kanada, Arnavutluk, Almanya, Beyaz Rusya, BAE, Bulgaristan, Fas, Ürdün, Fransa, İngiltere, İsrail, Güney Afrika, Gürcistan gibi pekçok ülkeden satın alma ekipleri ziyaret etti. 7-9 Şubat tarihlerinde düzenlenen IF`i Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Rusya Ticaret Ateşeliği`nin desteğiyle Rus ithalatçı firma yetkilileri de ziyaret edecek. CNR Expo Fuarcılık, IF Konseyi ile İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) tarafından düzenlenen fuara 11`i yabancı 200 şirket katılırken, 4 bini yabancı 24 bin ziyaretçi bekleniyor. 40`ın üzerinde yabancı basın mensubu da fuarı izlemeye geldi.

Tüzmen`i savundular
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye`nin dünyada tekstilde 8`inci, konfeksiyonda ise 4`üncü olduğunu belirterek Yaşanan bütün sıkıntılara, aşırı değerli YTL`ye rağmen tekstilde yüzde 17, konfeksiyonda yüzde 16 ihracat artışı sağladınız. Bu kolay bir başarı değil. Bütün dünyanın takdir ettiği bir başarı dedi. Tüzmen şunları söyledi: Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar, fuarın uluslararası hale geldiğini ve İstanbul`un da moda merkezi haline geleceğini gösteriyor. Birbirimize sarılacağız, güveneceğiz. İnanıyorum tekstil ve konfeksiyon sektörünün büyüklüğü 2023`te rahatlıkla 150 milyar dolar aşacak.
IF Konseyi Başkanı Kahraman Öztürk İnatla direniyoruz diyerek hükümetten destek isteyince, İTKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu Sayın bakanımız sabah 4`e kadar Meclist`eydi. Sabah 6`da yola çıktı, karayoluyla İstanbul`a geldi. Bizi yalnız bırakmayarak destek veriyor sözleriyle Bakan Kürşad Tüzmen`i savundu.

Diğer Genel Haberleri