İstanbul`da yolsuzluk zirvesi

DB`nin dünyaca ünlü şeffaflık uzmanı Joel S. Hellman da Türkiye`de bulunduğu bu dönemde sempozyuma katılacak

Bigpara Haber
Dünya Bankası`nın (DB) işbirliğiyle, kamu yönetimi disiplini, şeffaflık ve yolsuzluk konularının ele alınacağı Etkin Devlet temalı uluslararası bir panel düzenlenecek. Hazine Müsteşarlığı ile DB arasındaki görüşmelerde, panelin 15 Mart`ta İstanbul`da yapılması kararlaştırıldı. Panele, DB uzmanlarının yanı sıra Yeni Zelanda ve İngiltere başta olmak üzere bu alanda deneyim sahibi ülkelerden de uzmanlar katılacak.

Ünlü yolsuzluk uzmanı Ankara`da
FF`nin edindiği bilgiye göre, DB`nin dünyaca ünlü şeffaflık uzmanı Joel S. Hellman da şubat başlarında Türkiye`ye geldi. Ankara`da ağırlıklı olarak Hazine Müsteşarlığı`nda temaslarda bulunan Hellman, burada konuyla ilgili bürokratlara sunuş da yaptı. Hellman`ın ziyaretinde, panel programı ve katılım konusunda da hazırlık yapıldı. Hellman, Hazine Müsteşar Yardımcısı Ferhat Emil`in koordinatörlüğünde, Hazine ve DPT bürokratları ile sivil toplum örgütleri ve akademisyenlerden oluşan bir grup tarafından geçmişte yapılan şeffaflık çalışmalarını da inceledi. Geçen hafta DB Türkiye Temsilciliği uzmanlarından İsmail Arslan ile İstanbul`a giden Hellman TÜSİAD, Uluslararası Şeffaflık Örgütü`nün Türkiye kolu olan Toplumsal Saydamlık Hareketi Derneği (TSHD) ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı`nı (TESEV) ziyaret etti. Hellman`ın, kamu yönetiminin rehabilitasyonu ve şeffaflık konularında DB tarafından yayınlanmış çok sayıda çalışması var.

Wolfensohn da gelecek
Hazine bürokratları, kamu yönetiminin yeniden yapılanmasında DB`nin uluslararası deneyiminin zengin olduğunu belirterek, bu çalışmalardan yararlanılmasının Türkiye`ye zaman kazandıracağını belirttiler. Bürokratlar, Her ülkede yolsuzluk sorunu var. Önemli olan ortak paydayı bulup, buradan yola çıkmak. Aksi takdirde Amerika`yı baştan keşfetmenin anlamı yok dediler. DB`nin işbirliğiyle düzenlenecek ikinci etkinlik de Mayıs ayında İstanbul`da yapılacak yabancı sermaye konulu uluslararası sempozyum olacak. Sempozyuma, DB Başkanı James D. Wolfensohn`un da bizzat katılması planlanıyor.


Diğer Ekonomi Haberleri