İstanbul`a tam destek

Bigpara Haber
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu Üyeleri`nin 2008 Olimpiyat Oyunları`na ev sahipliği yapacak 5 aday kentten biri olan İstanbul`daki temasları başladı.

Komisyon üyelerine, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bir brifing verildi. Brifinge, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, İstanbul Valisi Erol Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sinan Erdem katıldı.
Brifing öncesi bir konuşma yapan Mesut Yılmaz, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, 2008 Olimpiyat Oyunları`na ev sahipliği için İstanbul`un seçilmesi halinde, devlet ve hükümetin bunu tam olarak destekleyeceğini bildirdi.

Yılmaz, olimpiyat oyunları için 582 hektarlık hazine arazisi bağışladıklarını ve bunun değerinin milyarlarca dolar olduğunu anlatarak, olimpiyat hazırlıkları sırasında her türlü altyapının geliştirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Devlet Bakanı Fikret Ünlü, 2008 Olimpiyat Oyunları`na evsahipliği yapmaya aday 5 kentten birisi olan İstanbul`un, bu hakkı elde etmesi durumunda organizasyonu başarıyla gerçekleştireceğini söyledi. Ünlü, brifingte yaptığı konuşmada ``Bugüne dek üstlendiğimiz tüm organizasyonlarda üstün performans gösterdik. Olimpiyatlarda da bunu başaracağımıza eminim`` dedi.

`En güvenilir metropollerden biri`
İstanbul Valisi Erol Çakır, brifingde, İstanbul`un terörizm için alınan emniyet tedbirleri bakımından dünyanın en güvenli metropollerinden birisi olduğunu kaydederek, olimpiyatların düzenlenmesi durumunda, güvenlik konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ise İstanbul`un olimpiyatlara ev sahipliği yapma hakkını kazanması durumunda, önündeki 7 yıl içinde olimpiyatlara her konuda tam olarak hazır olacağını vurguladı. Gürtuna, kent trafiğini hafifletmek için önlerinde çeşitli projeler bulunduğunu, 2010 yılına kadar 200 kilometre ek raylı sistem döşeyerek, toplam raylı sistem mesafesini 300 kilometreye ulaştıracaklarını kaydetti. İstanbul`da geçen yıl 4 spor tesisi bitirerek hizmete sunduklarını bu yıl da hedeflerinin 5 tesisi bitirmek olduğunu anlatan Gürtuna, `` Bu onurlu göreve talibiz`` dedi.

Diğer Genel Haberleri