İşsizlik Sigortası`na 173.2 Trilyon

Bigpara Haber
Haziran ayında yürürlüğe giren İşsizlik Sigortası Fonunda İşçi, İşveren ve devlet katkısı olarak toplam 173.2 trilyon lira birikti.

İşsizlik Sigortası Fon Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Kenar, ANKA`ya yaptığı açıklamada, Fon`un Hazine Temsilcisinin geç atanması nedeniyle resmi toplantılara yeni başlayabildiklerini söyledi. Kenar, işsizlik Sigortası Fon Yönetmeliği`nin Fon`un dış denetime tabi tutulmasını öngördüğünü anımsatarak, önümüzdeki günlerde Fon hesaplarının ilgili şirketler tarafından denetleneceğini, bu konuda ilke kararı aldıklarını bildirdi.

Kenar, her ayın ilk haftası İşsizlik Sigortası Basın Bülteni yayınlayacaklarını bu yolla, Fon`un uygulamalarını şeffaf hale getireceklerini kaydetti.

İşsizlik sigortası Fonu`ndaki birikimlerin, devlet iç borçlanma senetleri, repo, ters repo ve mevduat hesaplarında nemalandırıldığını anlatan Kenar, birikimlerin beş özel, beş de kamu bankasında tutulduğunu bildirdi.

Fon`a yüzde 2 oranında işçi, yüzde 2 oranında işveren, yüzde 3 oranında da devlet katkı yapıyor. Fon`dan ilk ödeme 2002 yılının mart ayında yapılacak. (ANKA)

Diğer Ekonomi Haberleri