İşsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentinin üzerinde arttı. Veri, istihdam piyasasındaki ivmenin yavaşlamaya başladığına dair bir sinyal olabilir.

Bigpara Haber

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre 9 Ocak'ta sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı bir önceki haftaya kıyasla 7 bin artışla 284 bin oldu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi 275 bindi. 

4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 3 bin artışla 278.750'ye yükseldi. Süregelen işsizlik başvuruları 2 Ocak'ta sona eren haftada 29 bin artışla 2.26 milyon oldu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

bloomberght'nin haberine göre; Çin ve diğer gelişen ülke ekonomilerine yönelik yavaşlama endişelerinin ABD'de büyüme beklentilerini sınırlayacağı beklentisi hisse senedi piyasalarında karmaşa yaratırken bazı işverenlerin de kesintiye gidebileceği belirtiliyor. 

FTN Financial'da analist olan Sophia Kearney-Lederman, başvurulardaki artışın özellikle yılın başlangıcındaki türbülansın neden olduğu volatiliteden kaynaklanabileceğini söyledi. Analist "Bunun izlenmesi gerekir ancak alarm durumuna geçecek bir şey yok" yorumunu yaptı.

Diğer Ekonomi Haberleri