İsrail, 450 Filistinliyi serbest bırakmaya hazır

İsrail´in daha önce öngörüldüğü gibi 350 Filistinli mahkum yerine 450 mahkumu serbest bırakmayı kabul ettiği belirtildi

Bigpara Haber
İsrail´in 450 Filistinli mahkumu serbest bırakmaya hazır olduğu bildirildi.

İsrail devlet radyosunun güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, İsrail´in daha önce öngörüldüğü gibi 350 Filistinli mahkum yerine 450 mahkumu serbest bırakmayı kabul ettiği belirtildi.

Aynı kaynaklar, bu mahkumların aynı anda serbest bırakılmayacağını, belli aralıklarla özgürlüklerine kavuşacaklarını duyurdu. Haberde, bu kararın, mahkumlardan sorumlu Filistinli Bakan Hişam Abdülrazık ile İsrail iç güvenlik servisi Şin Bet´in Başkanı Avi Dichter´in Gazze Şeridi´nin girişinde biraraya geldiği sırada alındığıkaydedildi. Bu arada, İsrail Savunma Bakanlığı´ndan bir sözcü, şu an için kesin kararın alınmadığını belirtti, ancak haberi yalanlamadı. Sözcü, ´´Böyle bir kararın yarın toplanacak bakanlar kurulu tarafından alınabileceğini´´ söyledi.

FİLİSTİN TARAFI
Filistinli Bakan Abdülrazık ise, Dichter ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, görüşmenin başarısız olduğunu söyledi. Filistinli Bakan, ´´Görüşme sonuç vermedi. İsrail tarafı bizimle serbest bırakılabilecek mahkumlar listesini görüşmeyi reddetti´´ dedi. İsrail hükümeti, 6 Temmuz´da 350 Filistinli mahkumun serbest bırakılmasını kabul etmişti. Filistinliler 29 Haziran´da varılan ateşkes çerçevesinde İsrail´inyaklaşık 6 bin Filistinli mahkumu serbest bırakmasını istiyor.

Diğer Genel Haberleri