ısatr ısbtr ısctr ıskur Turkiye ıs Bankasi A.s. `nin Basinda Yeralan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Acik

Bigpara Haber
"19 Ekim 1998 tarih, 4/GID-1829/RA-BG/17316 sayili yazinizla ilgilidir.
19 Ekim 1998 tarihli Dunya Gazetesi`nde "Isparta Tedas Sozlesmesi Iptal" basligi ile yer alan haberde, Afyon-Isparta- Usak-Burdur elektrik dagitim tesislerinin isletme hakkinin, Is Bankasi, Ozerler Holding, Goltas Cimento, Aksu Enerji ve Ozer Konveyor Band A.S. konsorsiyumuna devredilmesine iliskin imtiyaz sozlesmesinin Danistay 1. Dairesi tarafindan iptal edildigi belirtilmistir.
Bilindigi uzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi ile sirketlerin mutabakati sonucunda olusturulan 15 gorev bolgesine ait imtiyaz sozlesmeleri Danistay`in 1. Dairesi`nde onay asamasinda olup, Danistay Idari Isler Kurulu`nun onayini takiben ilgili Bakanliga gonderilecektir. Dolayisiyla dagitim hizmetlerinin sirketler tarafindan ustlenilmesi, imtiyaz sozlesmelerinin Bakanlik ve sirketler tarafindan imzalanmasi sonucunda yururluge girecek olup herhangi bir bolgeye ait ihalenin iptali de ancak bu asamada mumkun olabilecektir. Danistay Idari Isler Kurulu`nun onayini takiben ilgili Bakanligi gonderilecektir. Dolayisiyla dagitim hizmetlerinin sirketler tarafindan ustlenilmesi, imtiyaz sozlesmelerinin Bakanlik ve sirketler tarafindan imzalanmasi sonucunda yururluge girecek olup herhangi bir bolgeye ait ihalenin iptali de ancak bu asamada mumkun olabilecektir.
Yukarida belirtilen prosedur geregi Kocatepe Elektrik Dagitim ve Ticaret A.S.`ne ait imtiyaz sozlesmesi de Danistay incelemesinde olup, sonuc hakkinda gerek Danistay gerekse ilgili Bakanlik tarafindan istirakimize, dolayisiyla da Bankamiza iletilmis bulunan herhangi bir bildirim bulunmamaktadir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri