İşadamları Kurtlar Vadisi sorgusuna hazırlanıyor

Bigpara Haber

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu bünyesinde ABD ile
ekonomik ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK), yıllık konferansını 26-29 Mart`ta Washington`da yapacak. Konferansa Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen`den NATO Afganistan Kıdemli Sivil Temsilcisi Hikmet Çetin`e, Koç Holdingin patronu Mustafa Koç`tan TOBB Başkanı Rifat Hisaraklıoğlu`na kadar birçok siyasetçi, işadamı ve akademisyen katılacak. TAİK Başkanı Yılmaz Argüden, konferansta Kurtlar Vadisi Irak filmi ve Hamas Lideri`nin Ankara ziyaretiyle ilgili soruların gündeme gelmesini beklediklerim ve bunlara nasıl yanıt vereceklerine yönelik hazırlık yaptıklarını söyledi.

Çuval hassasiyeti
Özellikle filmdeki Amerika karşıtlığının gündeme gelebileceğini vurgulayan Argüden, Hamas çok sorun olmayabilir. Ama Kurtlar Vadisi filminin Türkiye`deki birtakım duyguları ön plana çıkardığı, Irak, PKK ve çuval konularının belirli çevrelerde duyarlılık yarattığı kesin. Ancak sonuçta bu sadece bir film. Gelen soruları, `Bu sadece bir film` diyerek yanıtlayacağız. Filmden şikayet etmek anlamlı değil diye konuştu. Argüden, ABD`de de Türkiye`yi rahatsız eden birçok
film çekildiğine dikkat çekti.

Enerji masada olacak
Konferansta ABD`nin enerji ile yakından ilgili olacağına değinen Argüden, Ceyhan`daki petrokimya yatırımları ve nükleer enerji gündeme gelebilir dedi.

Diğer Genel Haberleri