İş-Tim`de logo ve isim benzerliği

Bugün düzenlenen basın toplantısıyla tanıtılan Aria isimli yeni GSM şebekesinin Amerika`daki Aria.com şirketiyle isim ve logo benzerliği şaşırtıcı

Bigpara Haber
Amerika’nın en çok ziyaret edilen siteleri arasında yer alan ve online kredi kartı hizmeti veren aria.com şirketinin logosu bugün telekomünikasyon sahnesine resmen adımını atan yeni GSM şebekemiz İş-Tim’in reklamlarında karşılaştığımız logosu olduğu söylenilen tasarımla neredeyse aynı...

İş Bankası ve İtalia Telecom ortaklığında kurulan İş-Tim ihaleyi kazandığı günden beri gerek ödeyeceği parayla gerekse GSM fiyatlarını düşüreceği umuduyla sürekli merak ediliyordu. Merakla beklenen firmanın ismi Amerika’nın büyük bir internet kuruluşuyla aynı ismi taşıyor. İsimlerin aynı olmasının yanısıra dikkat çekici bir başka nokta da logolarındaki benzerlik.

Aria.com
Aria Amerika’nın en fazla ziyaret edilen 5. finans sitesi (kaynak: www.pcdataonline.com) olması özelliğinin yanısıra internetten üzerinden verdiği ilginç hizmetle de dikkat çekici. Online kredi kartı pazarlayan site Aria ismini verdiği ürünle alışverişinizi ve fatura ödemelerinizi online yapma imkanı sunuyor.

San Fransisco’da kurulu ABD, İngiltere ve Arjantin’de kredi kartı hizmetleri veren Providian Financial Corporation’ın iştiraki olan şirket Providian National Bank tarafından piyasaya sürüldü. İnternet üzerinden alabileceğiniz Visa kredi kartıyla alışveriş ve dünyanın her yerinde bulunan ATMlerden para çekme hizmeti sunuluyor. Providian National Bank 140 yıldır finansal hizmet veren bir banka.

Üstteki resim İş-Tim`in Aria isimli yeni GSM şebekesinin, alttaki ise Amerika`daki aria.com şirketinin logosudur. Hemen hemen aynı logoya ve isme sahip bu şirketler arasında ilerde bir sorun çıkıp çıkmayacağını ise zaman gösterecek. (tradecnet.com)

Diğer Teknoloji Haberleri