İş Bankası, Girişim Şirketlerine Yöneliyor

Bigpara Haber

Türkiye`nin üçüncü GSM operatörü olan İş-Tim`i faaliyete geçirmeye hazırlanan İş Bankası, sermaye ve faiz kazancı elde etmek amacıyla girişim şirketlerinin yatırımlarına yönelecek.

ANKA`nın edindiği bilgiye göre, Banka, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ve Sınai Yatırım Bankası`yla birlikte İstanbul`da İş Risk Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.`yi kurdu. Sermaye ve faiz kazancı elde etmeyi amaçlayan şirket, kaynaklarını, Türkiye`de kurulmuş veya kurulacak olan, gelişme potansiyeli taşıyan ve kaynak ihtiyacı olan girişim şirketlerinin birinci el piyasalarda ihraç ettiği sermaye piyasası araçlarına yapılan uzun vadeli yatırımlara yöneltilecek.

Kayıtlı sermayesi 200 trilyon

Kayıtla sermayesi 200 trilyon lira olan şirketin, ödenmiş sermayesi ise 20 trilyon lira olarak belirlendi. Bu sermayede İş Bankası 8 trilyon, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı 2.5 trilyon, TSKB ile Sınai Yatırım bankası 2`şer trliyon, İş Genel Finansal Kiralama 1.5 trilyon, Anadolu Anonim türk Sigorta 1.5 trilyon, İş Yatırım Menkul Değreler ile Destek Reasürans 1`er trilyon, Yatırım Finansman 300 milyar, İş Factoring Finansman Hizmetleri ise 200 milyar liralık pay edindi.

İlk genel kurul toplantısına kadar şirketin yönetim kurulu üyeliklerine yusuf Ziya Toprak, Halil Eroğlu, Özcan Türkakın, Yavuş İşbakan, Ersin Sanrı, Gürman Tevfik, Korkut ün ve Sahir Çörtoğlu getirildi. (ANKA)

Diğer Piyasa Haberleri