İran: İslami araç üretimine Türkiye de sıcak

Bigpara Haber
İran Sanayi ve Maden Bakanı Ali Ekber Mehrabian, İslam ülkeleri arasında İslami araç adı altında yeni bir aracın üretimi fikrinin ortaya atıldığını ve 3-4 ülkenin bu projeye hazır olduğunu belirterek, Türkiye de buna sıcak bakmaktadır dedi.

Bakan Mehrabian, Türkiye’de satışına başlanan Samand marka otomobili üreten İran Khodro Company (IKCO) firmasının daveti üzerine İran’a gelen 20 Türk gazeteciyi makamında kabul etti. Bakanlığın en üst katındaki salonda gerçekleşeceği bildirilen ziyaret, bakanlık çalışanlarının İran’ın ölen dini lideri Humeyni ile yeni lider Hamaney’in birlikte fotoğraflarının yer aldığı çerçeveyi Mehrabian’ın oturacağı koltuğun arkasındaki duvara asamamaları sonucu bir alt kattaki salonda yapılabildi. Bakan Mehrabian, yaptığı açıklamada, Türkiye’de ekonomik alanda iyi gelişmelerin olduğunu belirterek, Özellikle son yıllarda Türkiye’nin otomotiv sanayinde çok geliştiğini izledim dedi.

İSLAMİ GURURUKABARTACAĞIZ: İslam ülkeleri arasında İslami araç adı altında bir aracın üretimi fikrinin ortaya atıldığını anlatan Mehrabian, 3-4 ülke buna hazır olduklarını bildirdi. Türkiye de buna sıcak bakmaktadır diye konuştu. Mehrabian, gazetecilerin proje hakkında biraz daha bilgi vermesini istemeleri üzerine, şöyle konuştu: Bildiğiniz gibi 56 İslami ülke birbirleriyle işbirliği yapmaktadırlar. İran İslam Cumhuriyeti geçen sene böyle bir öneride bulundu. İslam ülkeleri arasında, İslam ülkelerine özgü bir aracın üretimini önerdi. Yani güçlerimizi birleştirirsek belki de dünyanın en iyi aracını üretme gücüne sahibiz. Bu aracın parçaları belki çeşitli ülkelerde üretilebilir. Ama tüm ülkelerde ve özellikle İslami ülkelerinde kullanılabilir. Tabii ki Müslüman, İslam ülkelerindeki halklar bu araca daha iyi bakarlar, hoşgörüyle karşılarlar. Bu amaçla Müslüman halkı biraz heyecanlandıracak bu aracı sunmak ve onların İslami gururlarını kabartmak amacını taşımaktayız. Bir kaç ülke hazır olduklarını belirtmişlerdi. Bu bir kaç ülkeden biri Türkiye’dir. Biz bu düşünceyi ciddiyetle izlemekteyiz.

Diğer Genel Haberleri