İran’ın İlk Bitcoin Borsası Açıldı

BTXCapital firması, İran’da ilk Bitcoin borsa hizmetini açarak, Bitcoin’i İran piyasasına sürmüş oldu. Firma anlık işlemler, hacim ve güncel alım-satımları, Draglet exchange platformu üzerinden ülkeye taşıyacak

Bigpara Haber

Bitcoin, İran’da hala çözülmemiş birçok probleme sahip. Buna rağmen her geçen gün Bitcoin’e rağbet artmaktadır. Özellikle Bitcoin, ülkede para havale hizmetleri için oldukça çok kullanılmakta. Coin-Turk'ten Sevinç Koçkaya Eroğlu'nun haberine göre; Draglet Exchange’in CEO’su Ganesh Jung’un, International Business Times’a yaptığı açıklamada,

“İran’da Bitcoin’e erişebilmek oldukça zordu. İran pazarı oldukça büyük. Platformumuz, İran’da ticareti kolaylaştıracak. Yapılması gereken tek şey para yatırmak ve ticarete başlamak” dedi.

BITCOIN İLE İLGİLİ TÜM VERİLERİ VE HABERLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

İran merkez bankası IT müdürü Naser Hakimi’ye göre Bitcoin İran’da yasadışı. Hakimi, bu düşüncesini İran Para ve Maddecilik kanununun ikinci maddesiyle desteklemekte. O madde de “ Ülkenin resmi para formu kağıt ve demir şeklinde olabilir.” denmektedir.

Kanun hakkında Ganesh Jung, ” Bu kanun, para transferini Bitcoin ile yapılmasını yasaklamaz. Batılı bir bakış açısıyla bakacak olursak, bizim tarafımızda yasadışı hiçbir şey yoktur. Ama, İran hükümeti bu tarz bir hizmeti yasaklayabilir. Ancak, hükümetin Bitcoin ticaretini yasaklayacağını düşünmüyoruz” dedi.

Diğer Gündem Haberleri