Irak'ın enerji haritası petrolün neden 10 ayın zirvesine fırladığını gösteriyor

Musul gerginliğiABD ham petrolünün Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasına neden oldu

Bigpara Haber

Musul'da yaşanan gerginlik şu anda Kuzey Irak'ta petrol üretimini etkilememiş olsa da, oluşan risk ABD ham petrolünün Eylül'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasına neden oldu.

ABD ham petrolü Perşembe günü 105,44 dolara kadar yükselirken düne göre yüzde 1 yükseldi.Yılbaşından bu yana petroldeki yükseliş yüzde 9'a yaklaştı.

Brent petrol 112 doları aşarak Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Brent'in yılbaşından bu yana yüzde 0,5 kaybetti.

PETROLDE GÖRÜNÜM

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü ve bigpara.hurriyet.com.tr yazarı Şant Manukyan petrolde kritik seviyelerin aşılmasıyla alımların sertleştiğini twitter hesabından paylaştı.


Sydney merkezli Barratt Bullettin'den Jonathan Barratt, Reuters'a petrol fiyatlarının şimdilik bu seviyelerinde dalgalanacağını belirtti. Fiyatların daha yukarı tırmanması için gerginliğin artacağına dair daha fazla gösterge gelmesi gerektiğini belirtti.

PETROL FİYATLARINI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN


IRAK'TA PETROL İÇİN KRİTİK NOKTALAR

Aşırı İslamcı IŞİD dün Tikrit'i de ele geçirmişti. Tikrit'te günlük 300 bin varil üretim yapan Baiji rafinerisi bulunuyor.

Platts'tan Irak'taki enerji haritası





Diğer Genel Haberleri