Irak`tan Türkiye`ye `askeri çek` çağrısı

Irak hükümeti adına yapılan bir açıklamada, Türkiye`ye, askerlerini Kuzey Irak`tan ``mümkün olan en kısa sürede`` çekmesi çağrısında bulunuldu

Bigpara Haber

Irak hükümeti adına yapılan bir açıklamada, Türkiye`ye, askerlerini Kuzey Irak`tan ``mümkün olan en kısa sürede`` çekmesi çağrısında bulunuldu. Ankara ise Irak`a çarşamba günü özel bir heyet gönderecek.

CNNTURK

Açıklamada, Irak hükümeti, tek taraflı Türk askeri harekatının bölgenin istikrarına bir tehdit ve Irak`ın egemenliğinin ihlali olduğunu düşünüyor ve Türkiye`ye mümkün olan en kısa sürede askerlerini çekmesi çağrısında bulunuyor denildi.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri`nin terör örgütüne yönelik Irak`ın kuzeyinde başlattığı harekatla ilgili olarak dün ise Irak hükümeti sözcüsü Ali Debbağ, Türk komutanların, operasyonun sınırlı olacağına ve belirlenen ölçünün aşılmayacağına dair güvence verdiğini ve Türk askerlerinin buna özen gösterdiğini söylemişti.
 
Ali Debbağ, bugün bir başka açıklamasında, TSK`nın operasyonlarının, Irak`ın hakimiyetine zarar vermediğini düşünüyoruz. PKK teröristleri Türkiye için tehdit, bunu biliyoruz demiş ve Bu operasyonun, Irak ve bölge ülkelerinin istikrarını bozmaması gerektiğini Türkiye`ye söyledik diye konuşmuştu.

Diğer Genel Haberleri