Irak`ta zor görev Mehmetçik`e

Bigpara Haber
ABD`nin `gayriresmi` olarak istediği Türk askerlerinin, Irak`ta nerede görev yapacağı konusunda ABD Büyükelçisi Pearson ipucu verdi: İstikrarsız bölgeleri tercih ederiz.

Irak`ta her gün kayıp veren ABD`nin Türkiye`den asker istediği Dışişleri Bakanı Gül tarafından doğrulandı. Gül, konunun iki ülke arasında gayriresmi olarak görüşüldüğünü söyledi. Askerlerin hangi bölgede görev yapacağı konusunda ipucu ABD Büyükelçisi Pearson`dan: Türk birlikleri ABD`nin istikrarı sağlayamadığı yerlere yerleştirilecek.
Asker talebinin kimden geldiği de belli değil. Başbakan Erdoğan`a göre, talep ABD`den geldi. Ancak Pearson `öneri Türk tarafından geldi` dedi. Türk askerinin kimin komutasında görev yapacağı gibi konuların Gül`ün Washington ziyaretinde netleşmesi bekleniyor.

Gül: Konuyu Meclis`e getireceğiz

ABD ile Türkiye arasında güvenin tazelenmesi ve ilişkilerin sağlıklı zemine oturtulması gerektiğini söyleyen Gül Washington`a gidiyor. ABD temaslarında asker konusunu da görüşecek olan Gül, `Konu somutlaşır, biz de hükümete taşırız. NATO ve BM onayı olursa asker göndermek kolaylaşır. Olmazsa Meclis`e gitmek gerekir.` dedi.

Baykal: BM kararı gerekir

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye`nin Kuzey Irak`a Birleşmiş Milletler onayı olmadan asker göndermesine karşı çıktı. ABD`nin terör karşısındaki tavrının sorgulanması gerektiğini söyleyen Deniz Baykal, `Türkiye`nin kontrolünde El Kaide militanları bulunsa Amerika ne yapardı?`` diye sordu.

Türk askerini istemiyoruz

Kuzey Irak`taki Kürt gruplarından Türk askeri varlığına itiraz geldi. KYB Lideri Talabani, sani yardım adı altında, `bizim bölgemiz dışında görev yapma niyetleri varsa, Allah yardımcıları olsun` dedi.



Diğer Genel Haberleri