Irak`ta direniş çağrıları

Irak`ın Baakuba kentinde duvarlara yapıştırılan ilanlarda Amerikan-İngiliz koalisyonuna karşı direniş çağrıları yapılıyor

Bigpara Haber
Irak`ın Baakuba kentinde duvarlara yapıştırılan ilanlarda Amerikan-İngiliz koalisyonuna karşı direniş çağrıları yapılıyor.

Devrilen Baas Partisi`nin iktidara gelişinin yıldönümünde, Sunni bölgesindeki kentteki duvarlara direniş ilanları asıldı. İlanların altında Saladin Taburu adlı grubun imzası bulunuyor.

İlanlarda Silahlı direniş dahil bütün imkanlarla koalisyona karşı gelin, Filistin ve Afgan halkı gibi direnin, Irak`ın zenginliklerini çalmaya gelen Amerikalı ve İngilizlere sizi küçük düşürmelerini kabul etmediğinizi söyleyin yazıldığı bildiriliyor.

Bu arada, Amerikan ordusundan yapılan açıklamada, düzenlenen baskınlarda, içinde C-4 patlayıcıları, 250 bin patlayıcı fitili, 300 kadar baskın tüfeği ve 500 el bombasının bulunduğu 50 kasa ele geçirildiği bildirildi. Baskınlarda 30 kadar şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Öte yandan, Ezzaman gazetesine demeç veren geçici hükümet konseyi üyesi Şii imam Muhammed Behr El Oğlum, Irak`taki Amerikan birliklerine yönelik saldırıların Iraklılara daha çok zarar verdiğini savundu. (A.A.)

Diğer Genel Haberleri