Irak`ın yeniden inşasında ilk `iş` alındı

Irak´a doğrudan mal satmaya başlayan Türk firmaları, Irak´ın yeniden imarı işlerinden de ilk payı aldı

Bigpara Haber
Irak´a doğrudan mal satmaya başlayan Türk firmaları, Irak´ın yeniden imarı işlerinden de ilk payı aldı.

A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, merkezi İstanbul´da bulunan Günay İnşaat, ABD uçakları tarafından bombalanan Bağdat Havaalanı´nın pistinin yeniden uçuşa hazırlanması işini aldı.

ABD firması Bechtel´inüstlendiği Bağdat Havaalanı´nın yenilenmesi işinde, pistin temizlenip,boyalarının yenilenmesi ve uçuşa hazırlanması işini alan Günay İnşaat,bunu Iraklı bir firma ile birlikte yapacak.

Günay İnşaat´ın ortaklarından Alp Delimollaoğlu, Irak´ta 2 yıl önce bir ofis açtıklarını ancak şimdiye kadar takip ettikleri işleri sonuçlandıramadıklarını, ilk kez bu işi aldıklarını söyledi. Delimollaoğlu, ABD´nin harekatından sonra, bunun Türk firmalarının aldığı ilk inşaat işi olduğunu tahmin ettiklerini de vurguladı. Türk firmaları için Irak´ta çok büyük bir iş potansiyeli olduğunu belirten Delimollaoğlu, şöyle devam etti:

´´Türk firmalarına rağmen Irak´ta iş yapılamaz. Diğer ülkelerin Türk firmalarının fiyat seviyesine inmesi mümkün değil. Türkiye´nin buülkede çok iş yapacağına inanıyorum.´´

Delimollaoğlu, işi 29 Haziran Pazar günü aldıklarını, bu hafta başında işe başladıklarını, 20-25 gün içinde de teslim edeceklerini belirtti. İşin yapımı için Türkiye´den 20-25 işçi götüreceklerini, yurtdışından da yeni makinalar aldıklarını anlatan Alp Delimollaoğlu, ´´Başka iş teklifleri de var, onları da değerlendiriyoruz´´ dedi.

Çok uzun yıllardır NATO´ya iş yaptıklarını ifade eden Delimollaoğlu, Bechtel nezdinde bunun çok iyi bir intiba uyandırdığınıkaydederek, şöyle devam etti: ´´Standartları çok yüksek. Biz de yüksek standartta iş yapmayı biliyoruz. Türk firmalarının niteliklerini yükseltmek, nitelikli Türk firmalarının girmesini sağlamak lazım. Dış Ticaret Müsteşarlığı´nın buna ilişkin çalışmalar yaptığını sanıyorum.´´ (A.A.)

Diğer Ekonomi Haberleri