Irak`a İhracatta Hedef Büyüdü

Bigpara Haber
DT Müsteşarı Tüzmen, bu yıl 247 milyon dolar olan ihracatın gelecek yılın sonuna doğru 500 milyon dolara çıkmasının öngörüldüğünü söyledi.


Dış Ticaret Müsteşarı Kürşad Tüzmen, Türkiye`nin BM Yaptırımlar Komitesi kararları çerçevesinde Irak`a yaptığı ihracatı önümüzdeki yıllarda önce 2 milyar dolara, izleyen yıllarda da 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini bildirdi.
Tüzmen, 102 firmanın katılımıyla Bağdat`ta gerçekleştirilen fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, fuarın bugüne kadarki çalışmaların en verimlilerinden biri olduğunu kaydetti. Irak`lı yetkililerin son bir yılda ilişkilerin hızla geliştiğini belirttiklerini kaydeden Tüzmen, BM Yaptırımlar Komitesi`nin kararları çerçevesinde ilişkilerin gelişerek süreceğini vurguladı.


Tüzmen, ilişkiler çerçevesinde bu yıl 247 milyon dolar olan ihracatın gelecek yılın sonuna doğru 500 milyon dolara çıkmasının öngörüldüğünü söyledi. Tüzmen, Irak`a ihracatı önce 2 milyar dolara, izleyen yıllarda da 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydederek, Komite`nin kararları kapsamında Türkiye`nin Irak`a yaptığı ihracatın payının yüzde 7 dolaylarında olduğunu, bunu daha ileri noktalara götürmeyi amaçladıklarını bildirdi. Türkiye`nin Irak pazarına girmekte geç kaldığını itiraf eden Tüzmen, Bizim olmadığımız o pazarlara başka ülkelerin başka malları giriyordu diye konuştu. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Ekonomi Haberleri