İnternetten otel rezervasyonu

Artık tüm dünya otellerine en kısa zamanda ulaşmak ve uygun fiyatlı olanı bulmak çok kolay

Bigpara Haber
Artık tüm dünya otellerine en kısa zamanda ulaşmak ve uygun fiyatlı olanı bulmak çok kolay. Dünyanın her yerinde otel rezervasyonları yapmak amacıyla seyahat acentaları tarafından kullanılan Global Bilgisayar Ağı (Global Dağıtım Sistemi/GDS) otelcilerin hizmetine girdi. GDS`yi kullanan dünyanın önde gelen otel temsil şirketi HotelWorld, bu sistemle tüm dünyadaki bağımsız otelleri çatısı altında toplayarak, internet üzerinde tanıtmayı amaçlıyor.

Türkiye`deki bağımsız otelleri HotelWorld çatısında toplayarak, GDS sistemiyle dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Bakhus Turizm ve Seyahat Acentası Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Tanrıseven, GDS`nin dünyanın her yerinde otel rezervasyonları yapmak amacıyla seyahat acentaları tarafından kullanıldığını söyledi. Hotelworld`a üye olan otellerin, HoteWorld web sitesinden tanıtılarak pazarlandığını vurgulayan Tanrıseven ayrıca, üye otellerin internet ortamında promosyonlarını ilan etme şansına sahip olduklarını da kaydetti. HotelWorld`un franchising sistemiyle çalıştığını, dünyanın dört bir yanında franchiseeleri olduğunu söyleyen Tanrıseven, HotelWorld`ün Türkiye`deki franchisee hizmetini ise Bakhus Turizm`in verdiğini söyledi.

Türk turizmine katkı
Yurt dışında, HotelWorld`e üye olan otellerin giriş ücreti ve aidat ödediğini söyleyen Tanrıseven, Türkiye`deki otellerin ise sadece yıllık aidat ödediğini kaydetti.

Tanrıseven, `Yurt dışında Hotel World`e üye olmak isteyen bağımsız oteller 1000 pound giriş ücreti, 4500 pound da yıllık aidat ödüyor. Türkiye`de ise Hotelworld`e giriş yapmak isteyen oteller sadece 580 pound yıllık aidat ödüyor. Giriş ücreti ödemiyorlar` diye konuştu.

Türk turizminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Türk otellerine kolaylık sağladıklarını söyleyen Tanrıseven, Türk turizmi gelişene kadar da bu hizmeti sürdüreceklerini kaydetti. GDS üyesi olan otellerin American Express, Carlson Wagonlit and BTI gibi dünyanın önde gelen birleşik seyahat şirketlerinin global otel programlarında da temsil edileceğini belirten Tanrıseven, ayrıca ABD ve Avrupa pazarında faaliyet gösteren global ya da ulusal programlarına da dahil olduklarını söyledi.

Diğer Genel Haberleri