Internet Islam Dünyasının Internet Yatırımı

Bigpara Haber
Internet`de İslamcı bankacılık hizmetlerini Müslümanlar ilk fırsatı gelecek yıl yakalayabilecek - eğer ABD`de yerleşik İslam dotcom şirketi Failaka ve Avrupalı bir offshore bankası arasındaki müzakereler başarılı olursa.
Banka`nın Müslümanlara verdiği hizmetler İslamik yasa şeriat tarafından düzenleniyor. Şeriat faizleri önceden saptanmış ürünlere yatırımı yasaklıyor - herhangi bir bankada vadeli hesap yatırmak gibi. Yeni bankanın ürün ve hizmetleri denetlemek amacıyla İslamik akademisyenlerden oluşan bir grup oluşturması ekleniyor.


Chicago`da yerleşik Failaka 1996 yılından bu yana global anlamda İslamik finans fırsatları sunuyor. Dünyada 160 adet İslamik finansal kurum faaliyet gösteriyor. Mevcut depozitin miktarı 100 milyar dolar ve yılda yüzde 10 oranında büyüyor.
Failaka`nın offshore bir Avrupa bankasıyla görüşmelere başlama kararı, ABD`de yerleşik Müslümanlar arasında yapılan bir kamuoyu araştırmasının bir online piyasanın potansiyel hacmini ortaya çıkartmasından sonra geldi.
Yanıt verenlerin aşağı yukarı yüzde 62`si, tasarrularının bir kısmını İslamik olmayan şekilde yatırdıklarını söyledi. Daha ötede yüzde 57`lik bir kesim, İslamik bir yatırımları olmadığını zira böyle bir şirket bulamadıklarını belirtti.
ABD`de yaşayan Müslümanların çoğunun ortalamının üzerinde eğitim gördüğü ve ortalamanın üzerinde kazancı olduğu, ancak finansal hizmetlere ilişkin bilgilerinin çok aşağı düzeyde kaldığına ilişkin bilgi en önemlisiydi, diyen Tariq Jamal AlRifai, Failaka`nın başkanı.


Al - Rifai şöyle konuştu: ABD`ye gelen Müslüman göçmenler, geleneksel yatırımları tercih ediyor - ev, otomobil almak veya parayı bir tasarruf veye mevduat hesabına koymak gibi. Ancak şirket başkanına göre bu durumu hızla değişiyor. (FİNANSAL FORUM - FİNANCİAL TİMES)


Diğer Genel Haberleri