İnsanların 4`te 3`ü Yaşamından Memnun Değil

Bigpara Haber
Kalite Derneği (KALDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ergüden, sadece yolsuzlukların değil verimsizliklerin de üstüne gidilmesi gerektiğini söyledi. Toplam kalite yönetiminin kamu sektöründe de uygulanmasının toplum mutluluğunun gelişmesini sağlayacak önemli bir araç olduğunu dile getiren Argüden, Türkiye`de yaşayan insanların dörtte üçünün mutsuz olduğunu, gelir dağılımının bozuk olduğunu, yolsuzluklarda 54. sırada bulunulduğunu, yabancı yatırımlardan yeterince pay alınamadığını anlattı. Argüden, Ülkemizdeki insanların 4`te 3`ü yaşamından memnun değilse önemli değişimlere açık olunması gerekir diye konuştu.


SAVURGANLIK TÜRKİYE`YE ZARAR VERİYOR;

Yolsuzlukların üzerine gidilmesinin umut verici gelişmeler olduğunu vurgulayan Argüden, Kamudaki yolsuzluğun sadece önümüze çıkanlarla sınırlı olmadığını bilmek gerekiyor şeklinde konuştu. Popülizm kaynaklı savurganlığın da Türkiye`ye büyük zarar verdiğini anlatan Argüden, devlet sisteminin önemli zaafiyetleri bulunduğunu, sonuç üretmek yerine kontrol üzerine kurulu bulunduğunu savundu. Kamu yönetiminde şeffaflığın önemine dikkat çeken ve her türlü faaliyetin dış denetime açılmasını isteyen Argüden, toplam kalite yönetiminin devlet politikası haline getirilmesini istedi. Argüden sadece yoksullukla değil, savurganlık ve verimsizlikle de mücadele edilmesi talebinde bulunarak, Hedefimiz AB`ye girmek değil, AB`nin takip edeceği örnekleri oluşturmak olmalıdır dedi.


10-15 BAKAN YETER;

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yücaoğlu, günün birinde Türkiye`nin 37 bakana ihtiyacının olmayacağını belirterek, Bana göre, bugün de 37 tane bakan yerine belki 10-15 bakan, buna mukabil 20-25 düzenleyici kurul ile Türkiye idare edilebilir dedi. 9. Ulusal Kalite Kongresi`nin açılışında konuşan Yücaoğlu, Türkiye`de başta hükümet olmak üzere, geniş bir alanda gerçek konulara, gündeme odaklanarak bir çalışma yapılamadığını savundu.


2001 yılında sürdürülecek program çerçevesinde yeni vergilerin uygulanmasının gündeme gelebileceğini, bu tür konuların sürekli tekrar ederek gündemi oluşturduğunu belirten Yücaoğlu, kamu yönetiminde şeffaflığın önemini vurguladı. Yücaoğlu, vergi tabanının genişletilememesinin, kayıtdışı ekonominin, vergi kaçaklarının önüne geçilememesinin, yolsuzluğun ana meyvası olarak durduğunu dile getirerek, yapısal reformlar konusunda da geride kalındığını kaydetti. Türkiye`nin vergi, haberleşme ve tarımda kamunun ekonomik hayatı düzenleyici ve denetleyici kurumlarına ihtiyacı bulunduğunu da vurgulayan Yücaoğlu, çok sayıda konuda mantalite değişimine ihtiyaç olduğunu, özel kurumların çalışmasına siyasetin hala alışamadığını söyledi. Yücaoğlu, `yönetişim`` kavranının çok iyi anlaşılması ve idari reformun ana teması olarak algılanması gerektini de bildirdi.
(FİNANSAL FORUM)

Diğer Genel Haberleri