İnşaat Sektörü Durgunluktan Şikayetçi

Belediyelerin Zemin Etüdlerini Tamamlayamaması Nedeniyle Sektördeki Durgunluk Sürüyor...

Bigpara Haber
Bursa`da 9 Yapı Denetim Kuruluşu Çalışmalara Başladı -İmo Bursa Şubesi Başkanı Yüce: -Ydk`ların Kurulmasına Rağmen, Belediyelerin Zemin Etüdlerini Tamamlayamaması Nedeniyle Sektördeki Durgunluk Sürüyor

BURSA (A.A) - 16.11.2000 - Bursa`da 9 adet Yapı Denetim Kuruluşu`nun (YDK) faaliyet göstermeye başladığı, ancak bazı belediyelerin zemin etüd çalışmalarını tamamlayamaması nedeniyle inşaat sektörünün hala durgunluktan kurtulamadığı bildirildi. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Cevdet Yüce, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, 1998 yılından itibaren piyasada talebin daraldığını ve inşaat sektörünün içine girdiği durgunluktan bir türlü kurtulamadığını söyledi. Bu durgunlukta YDK`ların geç kurulmasının da etkili olduğunu dile getiren Yüce, Bursa`da 9 YDK kuruldu, ancak bu kuruluşlar henüz aktif bir şekilde çalışmaya başlamadı. Çünkü daha zemin etüd çalışmasını tamamlayamayan belediyeler var dedi.

-YDK`LARIN MALİYETE ETKİSİ-

Yüce, daha önce, yapı projesi ile ayrı alınması gereken fenni mesuliyet bedelinin, denetim eksikliği nedeniyle tahsil edilmediğine dikkati çekti. YDK`ların yapacakları denetim, alacakları sorumluluk ve tüketiciye getireceği faydalar gözönüne alındığında, maliyetlere etki eden farkın hiç de fazla olmadığını belirten Yüce, Önceki sistemde fenni mesuliyet hizmetleri verilmediği için, YDK`ların tüketiciye ilave bir külfet getirdiği zannediliyor diye konuştu. İMO Bursa Şubesi Başkanı Yüce`nin verdiği bilgiye göre, Bursa`da faaliyet gösteren YDK`lar şunlar:

-YAPI DENETİM KURULUŞLARI-

SIRA SINIFIÜNVANIFAALİYET YERİ
---- -------------------------
1- C İnegöl Yapı Denetim Ltd. şti. Bursa
2- B Birleşik Uzmanlık Y.D. Ldt.Şti. Bursa, Balıkesir .Kütahya, Yalova
3- A Yapıkon Y.D. Ltd. Şti.Türkiye
4- A Doğru Yapı Y.D. Ltd.Şti.Türkiye
5- A P.Y.D. Proje ve Y.D. A.Ş. Türkiye
6- B Y.D. Yapı Denetim A.Ş.Bursa, Kocaeli .Sakarya, Yalova .Balıkesir
7- A EGM Y.D. A.Ş. Türkiye
8- A Uzman Y.D. A.Ş. Türkiye
9- B Bursa Y.D. Mer. A.Ş.Bursa, Balıkesir .Kocaeli, Yalova .Kütahya

Diğer Genel Haberleri