İngiltere'den faiz açıklaması

politika yapıcıların gösterge faizi artabilir

Bigpara Haber



İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, politika yapıcıların gösterge faizi gelecek yılın ilkbaharında artırabileceğini söyledi

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Mark Carney, ücret artışlarının hız kazanması ve toparlanmanın ivmelenmesi ile birlikte, yetkililerin rekor düşük seviyedeki gösterge faizi gelecek yılın ilkbaharında artırabileceğini söyledi.

Carney, Eğer faiz oranları, piyasalar tarafından beklenen patikayı izleseydi, yani ilkbaharda artırılmaya başlanması ve ardından kademeli bir şekilde bu hareketin devam ettirilmesi durumu gerçekleşseydi, enflasyon yüzde 2 hedefine ulaşacak ve 1.2 milyon adet istihdam yaratılacaktı, dedi ve Diğer bir deyişle, görevimizi yerine getirmiş olacaktık şeklinde konuştu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

BOE guvernörü Carney, Liverpool'da İngiltere ücret artışına ihtiyaç duyuyor konulu yıllık Sendika Konferansı'nda bir konuşma yaptı. Carney, ücret baskılarının resmi göstergelerinin zayıf olduğunu, ancak önümüzdeki çeyreklerde ılımlı bir yükselişi işaret eden bazı öncü göstergelerin olduğunu sözlerine ekledi.

İngiltere'nin bu yıl G-7 ülkeleri arasında en iyi performans gösteren enkonomi olma yolunda ilerlemesi ile birlikte, İngiltere Merkez Bankası yetkilileri, istihdam piyasasını ve ücretleri, yüzde 0.5 olan politika faizini ne zaman yükseltmeye başlayacaklarına ilişkin tarışmaların merkezine koydu. Martin Weale ve Ian McCafferty, geçen ayki toplantıda, ücretlerin hız kazanmaya hazırlandığı yolundaki endişeyi işaret ederek, çeyrek puanlık bir faiz artırımı yönünde oy kullandı.

Carney, tüketici fiyatlarındaki artışın şimdilerde yüzde 1.6 olduğunu ve yedinci ay üst üste merkez bankasının hedefinin altında kaldığını, ancak genişlemenin iyileşmesi ile birlikte, faizleri ihtiyatlı bir şekilde artırmamaları durumunda, ortamın olumlu kalmaya devam etmeyeceği uyarısında bulundu.

Carney, sendikalara, Toparlanma tüm beklentilerin üzerine çıktı ve ivmeye sahip, dedi ve faizlerin normalleştirilme zamanının yaklaşmakta olduğunu belirterek, faizlerin artırılmaya başlanacağını bekleyebilirsiniz şeklinde konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri