İngiltere Merkez Bankası ek önlemler aldı

BOE İngiltere'nin AB'den ayrılık kararı risklerinin belirginleşmesiyle ek önlemler aldı.

Bigpara Haber

İngiltere Merkez Bankası (BOE), ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararının somut sonuçlarının özellikle emlak sektöründe azalan yabancı fon girişleriyle ortaya çıkmaya başlamasının ardından, bankaların kredi vermeye devam etmelerini sağlayabilmek için Salı günü ilave adımlar attı.

Büyük yatırım firmalarından üçünün, AB kararının emlak sektörüne vuracağı darbeden çekinerek emlak fonlarında işlemleri durdurmasının ardından sterlin, dolar karşısında 31 yılın en düşük seviyesine indi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Ekonomiyi 23 Haziran'daki referandumun etkilerinden korumaya çalışan BOE, bankaların ellerinde tutmaları gereken sermaye zorunluluk oranlarını düşüreceğini ve kredi için 150 milyar sterlinlik (196 milyar dolar) bir alan açacağını açıkladı.

Bankanın Mart ayında referandumun yakın vadede mali istikrara yönelik en büyük risk olduğuna dair uyarısını hatırlatan Carney, "Bu risklerin bazıları şimdi kendilerini göstermeye başladı" dedi.

BOE yılın başında bu adımın tam tersine bir adım atarak, bankaların verdiği kredi oranını azaltmaya yönelik düzenlemeler hayata geçirmeye karar vermişti.

BOE Başkanı Mark Carney karar hakkında yaptığı açıklamada, "Bu karar İngiltere'de verilen kredilerin yaklaşık yüzde 90'ına tekabül eden İngiltere bankalarının dörtte üçünün ivedilikle hane halkı ve firmalara sağladıkları kredi esnekliğini artırabileceği anlamına geliyor" dedi.

Diğer Ekonomi Haberleri