İngiltere Kraliçesi Çağlayan`ı seçti

Bigpara Haber
İngiltere Kraliçesi`nin taç giymesinin 50. yıl kutlamasına Türkiye`den sadece ASO Başkanı davet edildi. Çağlayan, bugün Kraliçe`yle tanışacak

İngiltere Kraliçesi`nin taç giymesinin 50. yıl kutlamasına Türkiye`den tek davetli olarak Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan katılıyor. Buckingham Sarayı`nda yapılacak Kraliyet Bahçe Partisi`nin davetlisi olan Çağlayan ve eşi, Diplomatik Çay Çadırında Kraliyet Ailesi`yle tanıştırılacaklar. Sadece 60 kişinin davetli olduğu törenden önce SABAH`a açıklamada bulunan Çağlayan, şunları söyledi

Benim ismimi öneren İngiltere Büyükelçiliği. İki ay kadar önce arayıp Kraliçe`nin Taç Giyme Töreni`ne davet etmeyi düşündüklerini söylediler. Nihai kararın Londra`dan geleceğini, sadece bir ön bilgi verdiklerini belirttiler. Ben de kendilerine, böyle bir davet kesinleşirse katılmaktan memnun olacağımı bildirdim.

KİMLER SEÇİLİYOR?
Bugün saat 15.00`te başlayacak törende, Kraliçe`ye takdim edilecek olan Çağlayan, Ülkemiz, kuruluşumuz hakkında bilgi verip, iyi ilişkiler kurmayı bekliyoruz dedi.

İngiltere Büyükelçiliği`nin, törene Türkiye`den katılacak davetli konusunda çeşitli isimler üzerinde durduğu, yapılan seçimde kamuoyunda saygınlık, siyasi ve ekonomik düzeyde etkinlik gibi kriterlerin dikkate alındığı öğrenildi.

Buckingham Sarayı`nda 1860`dan beri düzenlenen Kraliyet Bahçe Partileri`ne Kraliyet Ailesi`nin yanı sıra, dünyanın her yerinden, her alandan üst düzey diplomatlar, devlet yetkilileri ve önemli kurum temsilcileri katılabiliyorlar.

Davetliler, burada ülkelerinin siyasi ve ekonomik durumları, İngiltere ile siyasi, ekonomik ilişkileri ve ortak yürütülen faaliyetler gibi konuları konuşma fırsatı buluyorlar.

Diğer Genel Haberleri