İngiltere`de seçim yarışı fena kızıştı!

Bigpara Haber
İngiliz Başbakanı Tony Blair`in lideri olduğu İşçi Partisi, İskoçya`daki bir bölgede gerçekleştirilen oylamayı kıl payı kazanarak gelecek yılın ilk yarısında gerçekleştirilmesi beklenen genel seçimler için moral topladı.


İskoçya`nın Falkirk West kentinde gerçekleştirilen oylamada, İşçi Partisi 8.492 oy alırken İskoçya Ulusal Partisi (SNP) 7.787 oy toplayarak ikinci parti oldu. İşçi Partisi`nin İskoçya`nın bağımsızlığı için mücadele eden SNP karşısında zafer kazanmasının umut verici olduğu söyleniyor.

Falkirk West`teki seçimlere, seçmenlerin yalnız yüzde 36`sının katılması dikkat çekti. Gözlemciler, bu oranın 2. Dünya Savaşı`ndan bu yana gerçekleşen en düşük katılım oranı olduğunu söylüyor.

İngiliz Başbakanı`nın görev süresi 2002 Mayıs`ında bitiyor. Buna karşın Blair`in, yılın ilk yarısında genel seçimlere gitmesi bekleniyor. Kamuoyu yoklamaları Blair`in, Hague`e karşı popülaritesinin 10-15 oranında yüksekte seyrettiğini gösteriyor.

Muhafazakarlar`ın lideri Hague, başlangıçta karizmatik Blair`in karşısında varlık gösteremezken geçtiğimiz aylarda giderek daha göze batan bir portre çizmeye başlamıştı. Hague, kazandığı tüm popülariteye rağmen Blair`in yanında sönük kalıyor. Yakın arkadaşı ABD Başkanı Bill Clinton`un görev süresinin de dolmasıyla Blair`in dünyada bir muhafazakar çıkışı yaşanmasından korkarak, bir an önce popülaritesinin doruğundayken sandık başına gitmek istediği söyleniyor. (YENİ BİNYIL)

Diğer Genel Haberleri