ımkb, Sermaye Piyasasinda Seffafligin Arttirilmasina Yonelik Olarak Surdurdugu Faaliyetlerine Bir Yenisini 01.05.1998 Tarihi Itiba

Bigpara Haber
"IMKB, sermaye piyasasinda seffafligin arttirilmasina yonelik olarak surdurdugu faaliyetlerine bir yenisini 01.05.1998 tarihi itibariyla ekleyecektir. Buna gore IMKB piyasalarina iliskin olusan verilerin kapsami genisletilerek, Hisse Senetleri Piyasasi’nda, gerceklesen islemler ve en iyi 5 fiyat seviyesinde bekleyen emir miktarlarina iliskin bilgiler, derinlik bilgisi adi altinda yayinlanmaya baslanacaktir.
Derinlik bilgileri,

"IMKB Veri Yayin Sozlesmesi" kapsaminda, sozkonusu faaliyeti surdurebilecek yeterlilige sahip olan veri yayin firmalarinin yayin ortamlari vasitasiyla yayinlanacaktir. IMKB piyasalarina iliskin yayinlanan verilerin kapsaminda genislemeye sebep olmasi nedeniyle, derinlikli veri yayini, 01. 05.1998-15.05.1998 tarihleri arasinda "Deneme" sureci kapsaminda surdurulecektir. 15.05.1998 tarihine kadar surecek olan gecis donemi suresince derinlikli veri yayininda karsilasilabilecek sorunlar gozonune alinarak, veri yayininin yedeklenmesi maksadiyla mevcut yuzeysel veri yayini da ayri hatlar uzerinden ilgili veri yayin kuruluslarina iletilecektir.
01.05.1998-15.05.1998 tarihleri arasindaki gecis donemi suresince derinlikli veri yayininda karsilasilacak teknik problemlerin ivedilikle ilgili veri yayin kurulusuna ve IMKB Bilgi Sistemleri Merkezi’ne iletilmesi, derinlikli veri yayinina gecis icin onemli katki saglayacaktir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri