İMKB 85 binin üzerinde!

Bigpara Haber

Dün S&P`nin Türkiye`nin notunu attırması sonrasında yeni günde İMKB 85 bin puanın üzerinde açılarak pozitif ayrıştı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor`s, Türkiye`nin uzun vadeli kredi notunu BB`den BB+`ya yükseltirken, görünümü ``Durağan`` olarak bıraktı. Standard & Poor`s tarafından yapılan değerlendirmede, Türkiye ekonomisinin güçlü mali performansını tehlikeye atmadan yavaşça toparlandığını ve Türkiye ekonomisinin yeniden dengelenme yolunda olduğu kaydedildi.

Bu karar ile Asya`da sert satışların olduğu günde İMKB yüzde 1.02`lik yükseliş ile 85.057`den güne başladı. Beklentilere paralel yaşanan endeks yükselişinde şirketler tarafında da dikkat çeken yükselişler var.

Tekstilbank’ta ortaklık, stratejik işbirliği ve hisse satışı için çalışmalara başladığının açıklanması ile GSD Holding tarafında yüzde 10`luk yükseliş ile gün açıldı. Şeker banka açılışta yüzde 9`luk prim ile ikinci en çok yükselen hisse oldu.

Bankacılık endeksinde açılış sonrasında yüzde 0.88`lik yukarı yönlü hareket gözlenirken, holdingler tarafında yüzde 1 yukarı yönlü hareket var. Sınai endekste ise alımlar yatay seviyede kaldı.

Para piyasası tarafında ise tepkiler daha sınırlı görünüyor. Dolar TL 1.8157 seviyesinde.

Not kararının faiz üzerindeki etkisi bakıldığında ise gösterge tahvilin yeni günde yüzde 6.39`a düşmesi şeklinde oldu.

Diğer Borsa Haberleri